/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CM 2018: Rusia a eliminat Spania la loviturile de departajare (4-3) şi s-a calificat în sferturi

01 iulie 2018, ora 19:50

Potrivit Agerpres, campioana mondială din 2010 a plătit preţul sterilităţii sale ofensive, chiar dacă a avut o posesie de 75% şi gazdele nu şi-au creat practic nicio ocazie, Rusia a ştiut să îşi betoneze apărarea şi să sancţioneze erorile comise de spanioli.

”La Roja” a deschis scorul prin autogolul lui Serghei Ignaşevici (12), Rusia a egalat prin Artem Dziuba (41 – penalty), după un henţ stupid comis în careu de Pique, iar la loviturile de departajare ”Sbornaia” s-a impus prin transformările lui Fedor Smolov, Serghei Ignaşevici, Aleksandr Golovin şi Denis Cerîşev, respectiv Andres Iniesta, Gerard Pique şi Sergio Ramos, portarul Akinfeev apărând şuturile lui Koke şi Aspas.

Rusia a reuşit astfel cel mai bun rezultat al său la Cupa Mondială după destrămarea Uniunii Sovietice, urmând să joace în sferturi cu Croaţia sau Danemarca.

Spania a întâlnit pentru a cincea oară o echipă gazdă la Cupa Mondială şi nu are nicio victorie. ”La Roja” este neînvinsă de 24 de partide (cu Rusia nu se ia în considerare rezultatul de la penalty-uri), ultimul eşec fiind 0-2 cu Italia, în optimi la EURO 2016.

Spania a deschis scorul în meciul de la Moscova destul de repede, în min. 12, când Ignaşevici a deviat mingea în propria poartă, la un duel cu Ramos, în urma centrării lui Asensio.

Ignaşevici a marcat al zecelea autogol de la CM 2018, un record, el fiind şi cel mai vârstnic fotbalist care înscrie în propria poartă la o Cupă Mondială, la 38 ani şi 352 zilei, doborând recordul portarului hondurian Noel Valladares (37 ani, 43 zilei) din meciul cu Franţa (0-3), de pe 15 iunie 2014.

Spania a continuat să paseze la nesfârşit, în căutarea unei breşe în apărarea rusă care nu a fost de găsit. Rusia a avut prima sa oportunitate abia în min. 36, când Golovin a şutat de la 16 metri, pe lângă poartă. La un corner, Pique a comis henţ la un duel aerian şi Kuipers a dictat penalty, transformat de Dziuba (40).

În finalul primei reprize, Diego Costa s-a remarcat în două rânduri (45+1), dar a fost blocat de Akinfeev, iar apoi lovitura sa de cap nu i-a făcut probleme portarului rus.

Ibericii au avut câteva şanse şi în repriza secundă, dar Akinfeev a fost la post la reluarea lui Jordi Alba (47), Isco (58) a fost blocat în marginea careului mic, iar Akinfeev a fost salvator la şutul lui Iniesta (85), după care Aspas a tras pe lângă.

Rusia a ieşit rareori din propria jumătate, având un singur şut, tras de Smolov (90+3), pe lângă ţintă.

În prelungiri, Dani Carvajal (92) a fost blocat de Kudriaşov în careul mic, la mingea întoarsă de Aspas, Akinfeev nu a avut emoţii la mingile trimise de Asensio (100) sau Pique (105+1), dar a fost providenţial la şutul lui Rodrigo (109) la capătul unei curse.

În min. 114, Ramos şi Pique au cerut penalty pentru ţineri în careu, dar arbitrul nu a dictat nimic, după ce s-a consultat cu arbitrii video.

Ultima oportunitate a spaniolilor a fost un şut al lui Rodrigo (120+1), prins de Akinfeev.

Cele două echipe au jucat un meci amical interesant în noiembrie anul trecut, terminând la egalitate, 3-3 (Aleksei Miranciuk, Smolov 2, respectiv Jordi Alba, Ramos 2, ambele din penalty-uri), ultima confruntare oficială având loc la EURO 2018, în semifinale (0-3), ibericii câştigând apoi titlul european. ”Veteranul” rus Serghei Ignaşevici este unul dintre cei trei supravieţuitori ai echipei din 2008, alături de portarul Igor Akinfeev şi fundaşul stânga Iuri Jirkov. De la spanioli s-au mai află în lot Ramos, Iniesta şi David Silva, alături de rezerva Reina.

Rusia nu a învins niciodată Spania în cele şapte meciuri directe, ibericii având patru victorii şi trei egaluri.

Sergio Ramos l-a egalat cu acest prilej pe Iker Casillas, spaniolul cu cele mai multe partide la Cupa Mondială, 17.

Spania – Rusia 1-1 (1-1, 1-1), după prelungiri; 3-4 la loviturile de departajare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram