În Chișinău s-a desfășurat protestul „Oprim dictatorul” organizat de mișcarea de rezistență „ACUM”. Potrivit poliției la protest au participat în jur de 7 mii de cetățeni.

Contactată telefonic, Diana Sochircă, ofițerul de presă al IGP, a precizat pentru TV8 că protestul s-a derulat pașnic și nu au fost înregistrate cazuri de încălcare a ordinii publice.

Menționăm că protestatarii au adoptat o rezoluției prin care cer guvernării să valideze alegerile locale din Chișinău, să anuleze sistemul mixt și ca judecătorii care au luat decizia de invalidare a alegerilor să fie demiși să trași la răspundere. De asemenea, prin textul rezoluției se mai spune că în cazul în care guvernarea nu va demara imediat acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor în cadrul actualei sesiuni parlamentare, în localitățile țării, precum și în diasporă, comitetele locale și regionale ale Mișcării de Rezistență Națională vor întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică. Textul integral al rezoluției poate fi citit AICI.