/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Date finale: Câți participanți au fost la protestul „Oprim dictatorul” din centrul Capitalei, potrivit poliției

missing
01 iulie 2018, ora 18:29

Contactată telefonic, Diana Sochircă, ofițerul de presă al IGP, a precizat pentru TV8 că protestul s-a derulat pașnic și nu au fost înregistrate cazuri de încălcare a ordinii publice.

Menționăm că protestatarii au adoptat o rezoluției prin care cer guvernării să valideze alegerile locale din Chișinău, să anuleze sistemul mixt și ca judecătorii care au luat decizia de invalidare a alegerilor să fie demiși să trași la răspundere. De asemenea, prin textul rezoluției se mai spune că în cazul în care guvernarea nu va demara imediat acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor în cadrul actualei sesiuni parlamentare, în localitățile țării, precum și în diasporă, comitetele locale și regionale ale Mișcării de Rezistență Națională vor întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică. Textul integral al rezoluției poate fi citit AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram