/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Duminică la Chișinău: Protest în PMAN și, practic în același timp, concert la Râșcani

01 iulie 2018, ora 12:19

1. Validarea alegerilor.
2. Anularea sistemului mixt.
3. Demisia și urmărirea penală a președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, și a celorlalți judecători responsabili de deciziile abuzive de anulare a alegerilor: Luiza Gafton, Victor Burduh, Vlad Clima, Ecaterina Palanciuc, Ala Malîi, Valentin Lastavețchi, Rodica Berdilo
”.

Precizăm că moldovenii plecați peste hotare s-au solidarizat și au anunțat despre organizarea unor manifestații în mai multe orașe europene.

Însă, în același timp cu protestul de duminică din oraș, pe stadionul din fața Universității Tehnice din sectorul Rîșcani al Capitalei va avea loc un concert cu participarea mai multor vedete internaționale printre care Delia și Willy William. Concertul este intens promovat de televiziunile afiliate liderului democrat Vlad Plahotniuc și de publicațiile online ale acestora. Deși acestea publică informații despre participanți, data și locul desfășurării nu menționează și cine este organizatorul și finanțatorul concertului, care are intrarea liberă.

Precizăm că Partidul Acțiune și Solidaritate a inițiat un flashmob online prin care invită participanții să-i transmită Deliei pe un număr de telefon și pe pagina ei oficială de facebook următorul mesaj:„Delia, săptămâna trecută, Moldova a devenit oficial o dictatură – autoritățile au anulat alegerile perfect valabile pentru primarul de Chișinău. Astăzi are loc un protest de amploare împotriva instaurării dictaturii. Pentru a distrage atenția de la protest, autoritățile organizează un concert, la care te-au invitat și pe tine. Te rugăm să nu fii parte la această mascaradă. Dacă îți pasă de democrație și de oamenii simpli din Moldova, te îndemnăm să faci unul din două lucruri: – să nu mai vii la concert; (sau)- să vorbești de pe scenă despre anularea votului oamenilor și să îți anunți suportul pentru oamenii care proteastează împotriva dictaturii”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram