Primarului orașului Taraclia, Serghei Filipov, a anunțat că își dă demisia. Filipov a luat această decizia după ce acum câteva zile mai mulți copii din tabăra „Ciaica” de la Taraclia s-au intoxicat.

Îmi dau demisia. Îmi asum toată răspunderea pentru ceea ce s-a întâmplat. Au fost timpuri mai grele, dar nu atât de josnice. Cu sinceritate îmi cer scuze părinților! Eu însumi sunt tatăl a trei copii și înțeleg cum v-ați simțit. Iertați-mă, dacă acest lucru este posibil”, a scris Serghei Filipov pe pagina sa de facebook.

Primarul de Taraclia a adresat mulțumiri personalului medical din oraș „pentru eficiența și îngrijirea copiilor”.

Amintim că, cazul a avut loc la 23 iunie curente, iar 33 de copii cu vârstele cuprinse între șapte și 14 ani care se odihneau la tabără de odihnă „Ciaica” au ajuns la spitalul raional cu febră, diaree și vomă. Ulterior, ministerul Sănătății a anunțat că a fost o intoxicației alimentară. Iar, factorii care au contribuit la declanșarea intoxicației alimentare la copii, au fost după cum urmează: Deschiderea taberei de odihnă fără autorizație sanitară; Admiterea personalului în câmpul muncii fără examenul medical; Aprovizionarea obiectivului cu apă din sursă nesigură, inclusiv la blocul alimentar; Pregătirea igienică insuficientă a personalului din blocul alimentar; Nerespectarea proceselor tehnologice la prelucrarea preliminară și prepararea bucatelor și supravegherea formală de către responsabilii taberei, a stării sănătății lucrătorilor de la blocul alimentar.