Primăria va cheltui aproximativ 20 de milioane de lei în scopul curățirii albiilor râurilor Durlești și Bâc. Lucrările vor fi efectuate în scopul lichidării consecințelor provocate de ploile torențiale. Despre aceasta a anunțat viceprimarul, Nistor Grozavu în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei din 2 iulie.

„Este necesară continuarea proiectului de curățire a albiei râului Durlești, care în partea dinspre Buiucani, de asemenea provoacă multe probleme. Patru milioane au fost atribuite, sunt necesare încă 10 milioane” a menționat Nistor Grozavu.

Totodată, Grozavu a mai spus că 500 de mii de lei vor fi necesari pentru a adânci porțiunea râului Durlești. „Pentru a adânci porțiunea râului Durlești, de la podeț până la Valea Morilor sunt necesari aproximativ 500 de mii de lei, nu sunt niște lucrări foarte complicate” a menționat viceprimarul.

În acest context, Nistor Grozavu a declarat că primăria este în fază de elaborare a unui proiect pentru bugetul 2019 ce presupune extinderea rețelei de canalizare fluvială.

Viceprimarul a mai anunțat că de pe urma ploilor torențiale a avut de suferit și policlinica nr.12 din capitală.

„Aproximativ sunt necesari 800 de mii de lei pentru diminuarea daunelor de la policlinica nr. 12” a comunicat Grozavu.

Amintim, că pe 22 și 23 iunie curent a avut loc o ploaie torențială cu un volum de precipitații ziua de 57 litri pe metru pătrat, iar noaptea de 14 litri pe metru pătrat. Pe 28-29 iunie a căzut un volum de precipitații de 31,4 litri pe metru pătrat, iar pe data de 29-30 iunie curent, 18 litri pe metru pătrat.