/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Câte milioane de lei va cheltui primăria Chișinău pentru a lichida pagubele provocate de inundații

02 iulie 2018, ora 14:30

„Este necesară continuarea proiectului de curățire a albiei râului Durlești, care în partea dinspre Buiucani, de asemenea provoacă multe probleme. Patru milioane au fost atribuite, sunt necesare încă 10 milioane” a menționat Nistor Grozavu.

Totodată, Grozavu a mai spus că 500 de mii de lei vor fi necesari pentru a adânci porțiunea râului Durlești. „Pentru a adânci porțiunea râului Durlești, de la podeț până la Valea Morilor sunt necesari aproximativ 500 de mii de lei, nu sunt niște lucrări foarte complicate” a menționat viceprimarul.

În acest context, Nistor Grozavu a declarat că primăria este în fază de elaborare a unui proiect pentru bugetul 2019 ce presupune extinderea rețelei de canalizare fluvială.

Viceprimarul a mai anunțat că de pe urma ploilor torențiale a avut de suferit și policlinica nr.12 din capitală.

„Aproximativ sunt necesari 800 de mii de lei pentru diminuarea daunelor de la policlinica nr. 12” a comunicat Grozavu.

Amintim, că pe 22 și 23 iunie curent a avut loc o ploaie torențială cu un volum de precipitații ziua de 57 litri pe metru pătrat, iar noaptea de 14 litri pe metru pătrat. Pe 28-29 iunie a căzut un volum de precipitații de 31,4 litri pe metru pătrat, iar pe data de 29-30 iunie curent, 18 litri pe metru pătrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram