/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Comentariul PDM privind numărul mare de polițiști la sediul PDM și în preajma casei lui Plahotniuc

02 iulie 2018, ora 14:23

Ministerul de Interne este cel care este responsabil de menținerea ordinii publice, inclusiv ce ține de edificiile publice și private, și ei fac toate calcule unde poate fi o problemă, mai mică sau mai mare”, a declarat Gamurari, precizând partidul democrat nu a făcut o solicitare în acest sens.

Ministerul de Interne are o practică bogată de mai mulți ani și înțelege foarte bine, atunci când au loc manifestațiile, cum sunt ele desfășurate, care sunt obiectivele care prezintă interes, care sunt obiectivele care pot fi supuse unor demonstrații.. ține de competența lor”, a mai adăugat Gamurari.

Precizăm că nici poliția nu a venit cu explicații clare privind numărul polițiștilor la cele două edificii. Purtătoarea de cuvânt a IGP a menționat doar că a fost un număr suficient de polițiști pentru a asigura ordinea publică.

Amintim că, duminică, 1 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a avut loc protestul „Oprim dictatorul!”. Participanții au adoptat o rezoluție prin care cer guvernării validarea alegerilor din Chișinău, anularea votului mixt și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au luat decizii de invalidare a alegerilor din Chișinău. Potrivit textului rezoluției, manifestanții vor recurge la acțiuni pașnice de nesupunere civică dacă guvernarea nu va recurge la îndeplinirea celor trei revindecări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram