Duminică în timpul protestului zeci de polițiști au fost dislocați pentru a asigura paza clădirii sediului PDM și a reședinței lui Plahotniuc. În acest sens jurnaliști și participanții la protest au publicat mai multe imagini în care se vede numărul impunător de oameni ai legii format din simpli polițiști, dar și unii echipați cu caschete și haine speciale. Poliția nu a precizat câți polițiști au fost la datorie și nici de cei mai mulți au fost dislocați la locațiile sus-numite.

„Poliția a fost la datorie la toate locațiile unde a fost nevoie în număr suficient pentru menținerea și asigurarea ordinii publice”, a declarat Diana Sochircă, ofițer de presă IGP. Totodată, ea a menționat pentru TV8 că nu a existat nicio solicitare pentru a asigura protecție specială a sediului PDM și a casei unde locuiește Plahotniuc.

„Nu a fost nicio solicitare, polițiștii au fost la datorie. Doar atât pot să vă spun”, a adăugat Sochircă.

Precizăm că duminică, 1 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc protestul „Oprim dictatorul!” la care potrivit poliției au participat șapte mii de persoane, iar potrivit organizatorilor 40 de mii de lei. Manifestanții au adoptat o rezoluției prin care cer validarea alegerilor din Chișinău, anularea votului mixt și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au luat deciziile de invalidare. În textul rezoluției se spune că în cazul în care guvernul nu va purcede la realizarea revendicărilor, atunci mișcările de rezistență vor purcede la acțiuni pașnice de nesupunere civică.