În capitală ar putea fie instalate indicatoare rutiere fixe, care ar avertiza șoferii despre porțiunile de drum inundate din Chișinău. Cu o astfel de propunere a venit viceprimarul, Nistor Grozavu,  în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei din 2 iulie.

Trebuie acest sistem de avertizare pentru că uneori poliția nu poate să intervină în cinci minute, atunci când vine o parte de mașini sunt prinse în capcanele de apă” a declarat viceprimarul, Nistor Grozavu.

De asemenea, Nistor Grozavu a declarat că primăria cunoaște adresele porțiunilor de drum care de obicei sunt inundate de pe urma ploilor torențiale. Printre acestea, a susținut viceprimarul, se numără și strada Calea Ieșilor, a cărei porțiune de drum, pe 22 iunie, a fost inundată.

Printre alte propuneri care ar soluționa problema inundațiilor se numără inițierea lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc și curățarea gurilor de canalizare care sunt înnămolite.

În cadrul aceleiași ședințe s-a anunțat că pe 22 și 23 iunie curent a avut loc o ploaie torențială cu un volum de precipitații ziua de 57 litri pe metru pătrat, iar noaptea de 14 litri pe metru pătrat. Pe 28-29 iunie a căzut un volum de precipitații de 31,4 litri pe metru pătrat, iar pe data de 29-30 iunie curent, 18 litri pe metru pătrat.