/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Cadeții puși la încercare. Moldova va participa la competiția internațională „Cambrian Patrol” din Regatul Unit

missing
02 iulie 2018, ora 17:55

Anul acesta Moldova va participa pentru a doua oara la Competiția de patrulă militară internațională, Cambrian Patrol și chiar dacă întrecerea se va desfășura în luna octombrie, zilele trecute la poligonul de la Bulboaca cadeții se pregătesc intens. Vasile Golovca este unul dintre participanții de anul trecut și este convins ca anul acesta Moldova va ocupa un loc de frunte.

Rucsacul în spate, arma. Rucsacul este foarte greu, iar cu timpul se face și mai greu. Este o porțiune mai dificilă unde trebuie să traversăm și munții. Noi suntem pregătiți foarte bine la aspectul fizic, dar mintal au fost unele probleme la care trebuie de mai lucrat”, Vasile Golovca, absolvent la Academia Militară.

Pentru începători, antrenamentele sunt mai dificile.

Antrenamentele sunt zilnice, sunt și pe neașteptate, nu pot să spun că avem un grafic oarecare, poate să spună Stund-up și să facem o tactică oarecare. Este o experiență foarte buna și vezi la ce nivel te afli”, Ion Moraru, student, anul I, la Academia Militară.

Cel mai important este să te menții zvelt pentru că este un exercițiu foarte obositor, necesită foarte multă atenție și foarte mult efort nu atât fizic cât mintal”, Mihai Vozean, student, anul II, la Academia Militară.

Din cei 23 de studenţi militari, au fost selectați 10 vor ajunge în Regatul Unit. Cadeții sunt testați de patru militari din cadrul Batalionului 2 al Regimentului Regal Irlandez care au doar cuvinte de laudă despre cadeții noștri.

Misiunea noastră este să pregătim militarii moldoveni pentru competiția din acest an. Anul acesta cadeții sunt foarte bine pregătiți. Sunt într-o formă fizică bună și motivați și cred că așteaptă să reprezinte țara, Graeme Goldswoerhy, căpitan în Batalionul II al Regimentului Regal Irlandez.

Cu un mesaj de încurajare pentru cadeți, în cadrul antrenamentelor a venit și ambasadoarea Marii Britanii în Moldova, Lucy Joyce.

Țări din toată Europa participă la această competiție inclusiv țările din vecinătate și e foarte bine că și Moldova va fi parte a acestei competiții. Este un grup bun de cadeți. Am văzut prestația de anul trecut. O voi vedea și acum. Exercițiile sunt dovada că ei sunt buni, determinați și dau dovadă de abilități… De aceea, cred că o să petreacă timpul bine”, Lucy Joyce, ambasadoarea Marii Britanii în Moldova.

Colonelul Sergiu Plop a menționat că această competiție este importantă pentru viitorii ofițeri din Moldova, deoarece astfel ei pot căpăta experiență internațională.

Este o provocare pentru Academia Militară și pentru studenții militari. Este un exercițiu foarte complex cu cursurilor de apă cu exerciții tactice, cu folosirea mijloacelor de imitație, cu evacuarea răniților de pe câmpul de luptă”, Sergiu Plop, comandantul Academiei Militare.

Competiția internațională durează 48 de ore, timp în care tinerii militari trebuie să parcurgă pe jos o distanță de aproximativ 72 de km, cu un rucsac de 40 de kg în spate. Cambian Patrol este considerat unul dintre cele mai dificile și prestigioase evenimente militare şi are ca scop testarea disciplinei și rezistenţei fizice a militarilor din peste o sută de țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram