Montează indicatoare pentru zile ploioase în loc să soluționeze problema canalizării, ca să nu mai fie inundat orașul atunci când plouă. Pe străzile cu risc de inundații din Chișinău ar putea fi instalate indicatoare informative care să atenționeze șoferii să evite zona atunci când plouă. Decizia a fost luată de către autoritățile municipale după ce, urmare a ploilor de săptămâna trecută, mai mulți șoferi au rămas blocați în trafic.

Indicatoarele sunt destinate în special oaspeților capitalei, care nu cunosc străzile ce se transformă în râuri atunci când plouă.

Au nimerit în aceste capcane de apă și locuitori ai orașului Chișinău însă cel puțin jumătate erau nelocuitori ai orașului care pur și simplu nu au știut că în zona respectivă se formează băltoace. Trebuie acest sistem de avertizare pentru că uneori, poliția nu poate să intervină în cinci minute”, Nistor Grozavu, viceprimar al capitalei

Zonele ce prezintă un pericol de inundații sporite este practice de-a lungul râului Bâc, Calea Ieșilor, Muncești, Albișoara”, Adrian Boldurescu, șef interimar al Î.M. Regia Exdrupo.

Totuși, primarul interimar, Ruslan Codreanu susține că indicatoarele vor fi montate temporar. El speră că în viitorul apropiat, problema inundării străzilor va fi rezolvată.

Eu vă asigur că vor fi depuse toate eforturile pentru a merge pe celelalte propuneri care au fost făcute și în primul rând inițierea lucrărilor de curățarea a albiei râului Bâc, curățarea gurilor de canalizare care sunt înnămolite”, Ruslan Codreanu, primar interimar al capitalei

Oamenii au păreri împărțite în privința inițiativei autorităților de a monta indicatoare pentru zile ploioase.

Ar trebui să fie pentru că nu toți cunosc orașul, nu toți știu ce se întâmplă. Localnicii știu, dar se bagă până se îneacă”.

Va fi foarte bine”.

Eu și așa cunosc orașul… din copilărie. Eu m-am născut în Chișinău și știu foarte bine pe unde trebuie să merg, dar las să instaleze”.

Deși există un proiect de curățare a râului Bâc încă din 2014, consilierii municipali l-ar fi trecut cu vederea. Râul Bâc nu a mai fost curățat încă din anii 70.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Vlad Coroban.