/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Prejudicii de peste 16 milioane de lei de pe urma ploilor. Care sunt cele mai afectate raioane

missing
02 iulie 2018, ora 18:19

Șeful interimar al Întreprinderii Municipale „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, a menționat la ședința Primăriei că, în Chișinău, cele mai afectate de ploi sunt străzile din sectorul Buiucani.

A fost spălată o porțiune mai mare la intersecție cu Coca. Chiar în aseară a fost înlăturat pietrișul și bucățile de asfalt, ceea ce facem peste tot unde apar surpări sau rupturi de asfalt. În rest, securizăm zona data și o asfaltăm când ne permit condițiile climaterice, adică când deja nu mai plouă și este uscat”, Adrian Boldurescu, șeful interimar „Exdrupo”

Am fost pe strada Creangă unde a fost cel mai afectat sector de către ploile abundente, chiar am rămas mirat când am văzut bucăți de beton foarte mari care au fost spălate”, Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei.

Ploile au produs pagube și în sectorul agrar.

Precipitațiile au afectat 399 ha de vii, 280 ha de livezi, 618 ha de porumb, 421 ha de grâu, 209 ha de orez, dar și 200 ha de rapiță. Mai mult, ploile au afectat și peste 145 ha de legume. Potrivit calculelor estimate, precipitațiile au înregistrat pagube în sectorul agrar în valoare de 16 milioane 163 mii lei”, Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU.

Conform informațiilor raportate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, precipitațiile au distrus 4 poduri. Cele mai mari prejudicii au fost înregistrate în raioanele Comrat, Vulcănești, Telenești, Sîngerei, Edineț și Căușeni.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Vlad Coroban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram