/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alegerile invalidate de la Chișinău, discutate de Filip cu Secretarul General al Consiliului Europei

missing
03 iulie 2018, ora 11:23

Cei doi au discutat și despre anunțul premierului Filip și a președintelui Parlamentului Candu în privința creării unui grup de lucru în Legislativ pentru a analiza ce a stat la baza invalidării alegerilor locale și dacă este necesar de intervenit la Codul electoral. În acest context, Jagland a confirmat disponibilitatea Consiliul Europei de a oferi expertiză juridică și a împărtăși bunele practici ale CoE în privința prevederilor care reglementează restricțiile în perioada electorală.

Totodată, secretarul CoE a accentuat necesitatea de reformare a sectorului justiției, cu accent pe independenţa, imparţialitatea şi integritatea magistraţilor, combaterea spălării banilor şi a corupţiei, garantarea proceselor electorale libere şi corecte.

Amintim că, la 29 iunie Comisia Electorală Centrală a declarat alegerile locale din Chișinău nule în baza deciziei judecătoriei Chișinău care a invalidat alegerile din Chișinău, desfășurată la 20 mai (I tur) și 3 iunie (al II tur). La baza decizie au stat live-urile lui Năstase pe facebook, cel care a câștigat turul doi al scrutinului cu peste 52%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram