/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

CM 2018: Suedia, în sferturile de finală, după 1-0 cu Elveţia

missing
03 iulie 2018, ora 19:42

Potrivit Agerpres, unicul gol a fost marcat de Emil Forsberg (66), la capătul unui meci lipsit de spectaculozitate.

Elveţienii, fără doi jucători importanţi, Lichtsteiner şi Schaer, au avut o posesie mai bună a mingii, dar scandinavii şi-au creat ocazii mai multe şi mai mari.

Nordicii au avut primele oportunităţi, dar Berg a ratat în min. 8, când a scăpat în careu şi a tras complet greşit, în min. 9, când a fost blocat de Akanji, iar Ekdal a şutat peste poartă, şi apoi, cea mai mare şansă, în min. 28, când a reluat din careu, dar a scos Sommer.

Prima ocazie a elveţienilor a venit în min. 34, când Xhaka a şutat de la peste 30 m, dar balonul s-a dus pe deasupra porţii. Dzemaili (38) a fost găsit în careu de Zuber, dar a trimis peste poartă din poziţie ideală.

Forsberg (40) a beneficiat de o lovitură liberă, însă mingea a fost deviată de Dzemaili, puţin pe lângă. Ultima ocazie a primei reprize a fost un voleu al lui Ekdal (41), care a reluat din voleu de la 7 metri, la centrarea lui Lustig.

În partea secundă, Toivonen (49) a şutat peste poară din careu, iar în min. 66, Suedia a deschis scorul, prin Forsberg, cu un şut de la 17 metri, deviat decisiv de Akanji.

”Nati” s-a aruncat în atac, iar Rodriguez a şutat de la distanţă (69), dar a prins Olsen. Forsberg (79) a respins din faţa porţii reluarea lui Embolo, după un corner, iar Olsen a fost salvator la lovitura de cap a lui Seferovic, din centrarea lui Rodriguez (90+1).

În prelungiri, Olsson a scăpat pe contraatac şi a fost faultat din spate de Lang, care a primit cartonaş roşu, arbitrul a dictat iniţial penalty, dar a revenit apoi şi a dat lovitură liberă din marginea careului, iar şutul lui Toivonen a fost respins de Sommer, la ultima fază a partidei.

În sferturi, Suedia va înfrunta câştigătoarea dintre Anglia şi Columbia.

Elveţia nu a reuşit să marcheze în fazele eliminatorii ale turneelor de Cupă Mondială de 64 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram