A nins în Africa de Sud. Stratul de zăpadă a atins 10 centimetri în anumite zone ale continentului. Locuitorii sud-africani au postat sute de fotografii pe rețelele de socializare și au organizat bătăi cu zăpada în locuri publice, adunând zeci de participanți. Meteorologii anunță că vremea rece se va menține și zilele următoare.

Nu am văzut atât de multă zăpadă de cât timp mă aflu aici în Africa de Sud. Este un timp minunat”.

Fenomen meteorologic neobișnuit în Africa de Sud. În zona de sud-vest a ţării, în apropiere de Cape Town, a nins pe parcursul nopții trecute. Dimineaţa, stratul de zăpadă atingea 10 centimetri. Zăpada a afectat și zona rezervației Matroosburg lângă Ceres. În ciuda condițiilor meteorologice, familiile sud-africane au fost foarte entuziasmate de zăpadă.

Am fost binecuvântați cu multă ploaie luna trecută, deci zăpada de astăzi este un vis împlinit. Fiind în Western Cape, nu suntem obișnuiți cu aceasta”.

Este plăcut să vezi aici multă apă. Putem să savurăm din apă, acum, nu să o cheltuim, doar să o savurăm”.

Serviciul meteorologic din Africa de Sud afirmă că vremea rece se așteaptă să continue pe tot parcursul zilei de marți, dar se așteaptă temperaturi scăzute de -8°C și pe parcursul zilelor următoare.