Activiștii care au lansat o petiției online în susținerea parohului bisericii din Ghidighici, Maxim Melinti o vor depune mâine la Mitropolia Moldovei. Aceștia au anunțat că petiția va fi însoțită și de o cerere de audiență la Mitropolitul Vladimir.

În prezent, petiția, lansată la 21 iunie, a adunat peste două mii de semnături, dintre care peste 1000 aparțin locuitorilor Capitalei.

Petiția a fost lansată la scurt timp după ce printr-un decret al Mitropoliei părintelui Maxim Melintin i s-a interzis să oficieze slujbe pentru că cel din urmă ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale.

Deși părintele s-a pocăit public în incinta bisericii din Ghidighici, acțiunea a fost catalogată de mitropolie ca fiind o conferință de presă, ci nu o metodă veridică de a se pocăi. Astfel, într-un răspuns pentru TV8, reprezentantul Mitropoliei a declarat că părintelui Maxim i se a permite să oficieze slujbe după ce el va înapoia diploma primită de la GENDERDOC-M, organizaţie neguvernamentală, care apără şi promovează drepturile LGBT în R.Moldova.