Rezoluția adoptată la protestul „Oprim dictatorul” din 1 iulie curent a fost transmisă Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Despre acest fapt a informat lidera PAS, Maia Sandu, printr-o postare pe facebook.

A fost o discuție importantă, în care am demascat falsurile guvernării, care încearcă să mintă partenerii internaționali precum că invalidarea alegerilor a avut loc din cauza legislației. Legea nu este o problemă, legea a funcționat timp de 21 de ani și este foarte clară. Instituțiile subordonate politic sunt problema fundamentală. Domnul Thorbjørn Jagland a arătat un interes sporit față de criza actuală din Republica Moldova, accentuând importanța respectării principiilor democrației și statului de drept într-o țară europeană”, a scris Maia Sandu pe facebook.

Amintim că, participanții la protestul din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat unanim o rezoluție prin care declară că în R. Moldova s-a instaurat dictatura. Guvernării i se cere validarea alegerilor, anularea sistemului mixt și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor. În același timp, prin textul rezoluției se anunță că în cazul în care guvernarea nu va demara imediat acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor în cadrul actualei sesiuni parlamentare, în localitățile țării, precum și în diasporă, comitetele locale și regionale ale Mișcării de Rezistență Națională vor întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică. Textul integral al rezoluției îl puteți citi AICI.