Caz șocant în Marea Britanie. O asistență medicală a fost arestată fiind suspectată că a omorât opt bebeluși și că a încercat să ucidă alți șase. Cazul a fost scos la iveală de o ivestigație ce vizează o maternitate din nordul țării. Ancheta a fost pornită în luna mai 2017, iar marți, 2 iulie, a fost făcută publică informația despre arestarea lucrătoarei medicale.

Ancheta a fost inițiată după ce 17 bebeluși au murit, iar 15 au reușit să fie salvați între martie 2015 si iulie 2016. Poliția nu a dat mai multe detalii cu privire la femeia arestată, care a fost descrisă doar ca asistentă medicală.

Este o investigație foarte complexă și sensibilă. Mai avem mult de lucru până când vom putea spune cu exactitate ce s-a întâmplat cu acești 32 de bebeluși. Și suntem implicați într-un proces minuțios de investigație” Paul Hughes, detectiv inspector.

Inspectorul a mai menționat că a fost o perioadă extrem de dificilă pentru toate familiile implicate în anchetă, care caută răspunsuri cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu copii lor. La rândul său, spitalul a transmis că a oferit suport autorităţilor, adăugând că sunt încrezători că maternitatea este ”un loc sigur şi își poate continua activitatea”.