Polițistul care a împușcat mortal tânărul de la Hâncești și proprietarul centrului de agrement, rămân în arest. Curtea de Apel a respins recursul avocaților și a menținut decizia Judecătoriei Chișinău din 23 iunie, care a decis plasarea celor doi suspecți în arest preventiv pentru 30 zile. La ședința a fost prezent doar proprietarul piscinei care se declară nevinovat.

Recunoașteți vinovăția? – Eu nu sunt vinovat, nu pot să vorbesc. – Ce s-a întâmplat atunci? – Nimic. – I-ați spus domnului Cojocaru să tragă în acel tânăr? …

Al doilea învinuit – șeful adjunct al poliției criminale din Hânceşti nu a fost prezent la ședință, iar avocata acestuia a refuzat să vorbească cu presa.

Ce spune clientul dvs? … – Își recunoaște vinovăția?

Procurorul a menționat că menținerea în arest a celor doi suspecți este o măsură necesară pentru derularea urmării penale.

Au fost înaintate învinuirile pentru comiterea infracțiunii de omor comis de două persoane. Articolul 145, aliniatul 2, E. El avea voie să poarte arma când a împușcat? – Drepturile sau acțiunile acestuia ca persoană publica în calitate de colaborator IP vor fi date aprecierii în continuare, se efectuează după cum am spus acțiuni de urmărire penală”, Victor Cazacu, procuror.

În noaptea de 21 iunie, un tânăr de 20 de ani a fost împușcat de un polițist. Acesta ar fi intrat pe teritoriul unei piscine private, împreună cu doi prieteni care, momentan, au statul de martori. Unul dintre ei ar fi fiul deputatului PD Anatolie Zagarodnii. Cel de-al doilea ar fi fiul actualului șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești. Polițistul, care a tras în tânăr, ar fi a ajuns la centrul de agrement după ce proprietarul s-a plâns autorităților că în ultimele zile câteva persoane necunoscute intră fără permisiune la piscina sa.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!