Mai mulți locuitori din Colonița au protestat marți în fața Curții Supreme de Justiție. Aceștia susțin că decizia luată de Consiliul local, referitor la suspendarea fostului primar Angela Zaporojanu, este ilegală. Ei spun că primărița nu și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. De cealaltă parte, consilierii susțin că decizia este una legală și o acuză pe fost primăriță de comiterea mai multor ilegalități.

Oamenii din sat spun că fosta primăriță este acuzată pe nedrept de consilierii PL, pentru că ar fi construit un gard al bisericii din localitate.

Gardul este construit legal, a fost cu hotărârea consiliului, ei spun că primărița si-a depășit atribuțiile – nu și-a depășit. Cu acordul consilierilor asta s-a făcut”.

Asta a servit ca un temei pentru consilierii Partidului Liberal ca să facă probleme, ca să pună în dificultate funcția primarului ca persoană. Chiar suntem indignați și sunt foarte multe care consilierii PL se implică și pun impedimente”.

Gardul cela el de foarte mulți ani nu a fost reparat, el se macină, se distruge și trebuie refăcut. Noi, cu oamenii din sat, ne-am gândit că biserica trebuie să o readucem la ordine. Până la ea nimeni nu a făcut nimic în sat. Numai s-a furat, s-a furat de clanul Ghimpu și s-a vândut satul”.

În timp ce discutam cu oamenii în fața Curții Supreme de Justiție au apărut și câțiva consilieri, iar în scurt timp spiritele s-au încins.

Consilierii contraatacă și spun că ceea ce spun localnicii sunt aberații.

Astea sunt niște aberații și acuzații nefondate care nu au ce spune, sunt niște minciuni care merge vorba de gradul de rudenie a lui Angela Zaporojan. Acolo nu merge vorba de gardul de la biserică, acolo merge vorba de spălare de bani, peste 100 mii lei care s-a alocat din bugetul local, dar nu s-a dus la destinație. S-au furat banii!”, Dumitru Ghimpu, consilier local.

Doamna Zaporojan este condamnată pentru divizare de contracte, ea transferă bani, cheltuie bani fără consiliu adevărat”, Vera Caraman, consilier local.

În susținerea consilierilor au apărut și câțiva tineri. Oamenii din sat susțin însă că aceștia nu ar fi originari din Colonița, ci susținători PL.

Cine sunteți voi? Tu ai viză de reședință în Colonița? Eu nu vreau să vă spun”.

De unde sunteți? De ce ați venit aici? De ce vă ascundeți? – Fără comentarii, fără comentarii”.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal a spus că disputa este una politică, iar Mihai Ghimpu nu are nimic cu asta.

Acolo sunt niște criterii politice. Primărița a fost în partidul PLDM, iar acum s-a dus la PD și tot timpul este în război cu consilierii noștri de la PL să acuze clanul Ghimpu. Mihai Ghimpu nu are nici o treabă cu primăria Colonița”, Ionel Pușcaș, purtător de cuvânt al Partidului Liberal.

Primarul de Colonița, Angela Zaporojan, se află la al doilea mandat și a fost suspendată din funcție la 27 aprilie printr-o decizie a Consiliului local. Primar interimar a devenit Lidia Ghimpu, consilieră din partea PL.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Vlad Coroban.