/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Vor primarul înapoi. Localnicii de la Colonița au protestat în fața Curții Supreme de Justiție

missing
03 iulie 2018, ora 18:56

Oamenii din sat spun că fosta primăriță este acuzată pe nedrept de consilierii PL, pentru că ar fi construit un gard al bisericii din localitate.

Gardul este construit legal, a fost cu hotărârea consiliului, ei spun că primărița si-a depășit atribuțiile – nu și-a depășit. Cu acordul consilierilor asta s-a făcut”.

Asta a servit ca un temei pentru consilierii Partidului Liberal ca să facă probleme, ca să pună în dificultate funcția primarului ca persoană. Chiar suntem indignați și sunt foarte multe care consilierii PL se implică și pun impedimente”.

Gardul cela el de foarte mulți ani nu a fost reparat, el se macină, se distruge și trebuie refăcut. Noi, cu oamenii din sat, ne-am gândit că biserica trebuie să o readucem la ordine. Până la ea nimeni nu a făcut nimic în sat. Numai s-a furat, s-a furat de clanul Ghimpu și s-a vândut satul”.

În timp ce discutam cu oamenii în fața Curții Supreme de Justiție au apărut și câțiva consilieri, iar în scurt timp spiritele s-au încins.

Consilierii contraatacă și spun că ceea ce spun localnicii sunt aberații.

Astea sunt niște aberații și acuzații nefondate care nu au ce spune, sunt niște minciuni care merge vorba de gradul de rudenie a lui Angela Zaporojan. Acolo nu merge vorba de gardul de la biserică, acolo merge vorba de spălare de bani, peste 100 mii lei care s-a alocat din bugetul local, dar nu s-a dus la destinație. S-au furat banii!”, Dumitru Ghimpu, consilier local.

Doamna Zaporojan este condamnată pentru divizare de contracte, ea transferă bani, cheltuie bani fără consiliu adevărat”, Vera Caraman, consilier local.

În susținerea consilierilor au apărut și câțiva tineri. Oamenii din sat susțin însă că aceștia nu ar fi originari din Colonița, ci susținători PL.

Cine sunteți voi? Tu ai viză de reședință în Colonița? Eu nu vreau să vă spun”.

De unde sunteți? De ce ați venit aici? De ce vă ascundeți? – Fără comentarii, fără comentarii”.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal a spus că disputa este una politică, iar Mihai Ghimpu nu are nimic cu asta.

Acolo sunt niște criterii politice. Primărița a fost în partidul PLDM, iar acum s-a dus la PD și tot timpul este în război cu consilierii noștri de la PL să acuze clanul Ghimpu. Mihai Ghimpu nu are nici o treabă cu primăria Colonița”, Ionel Pușcaș, purtător de cuvânt al Partidului Liberal.

Primarul de Colonița, Angela Zaporojan, se află la al doilea mandat și a fost suspendată din funcție la 27 aprilie printr-o decizie a Consiliului local. Primar interimar a devenit Lidia Ghimpu, consilieră din partea PL.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Vlad Coroban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram