Timp de două luni angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică nu au primit salariul. Despre acest fapt ne-a informat un angajat al instituției, dar a fost confirmat și de Ion Bobloceanu, șeful Direcției Centrului Sănătatea Publică Orhei din cadrul aceleiași instituții. Bolboceanu a menționat că vinovați de rețineri ar fi responsabilii de fișele de pontaj, care nu le-ar fi transmis la centrele raionale. Ultimii neagă acuzațiile.

Nimeni din Agenție nu a primit nici un bănuț, sunt restanțe, nu au dat din teritoriu în urma comasării fișele de pontaj. Contabilii de acolo au fost eliberați și ei nu doresc să dea fișele de pontaj din teritoriu. Din această cauză nu pot fi salarizate persoanele”, a declarat șeful Direcției Centrului Sănătatea Publică Orhei, Ion Bobloceanu.

Un asistent din secția protecția sănătății, CSP Orhei, Șoldănești, care a dorit să-și păstreze anonimatul pentru a nu avea probleme la lucru, a declarat pentru TV8 că fișele de pontaj au fost transmise. „Vineri, 30 iunie, am trimis fișa de pontaj la Orhei… Domnul Bolboceanu să nu dea vina pe teritoriu. Ca de obicei, dacă vor să scape de răspundere dau vine pe teritoriu”, afirmă asistentul.

Contactat a doua oară de redacția TV8, Ion Bolboceanu a infirmat declarațiile făcute anterior. „Fișele de pontaj au fost trimise cu unele erori, nu din Șoldănești anume, ci din alte teritorii. … Cât ține de unitățile teritoriale ce se supun CSP Orhei, acestea toate au trimis fișele de pontaj”, a declarat Bolboceanu.

Cât ține de salarizarea angajaților Președintele Federației Sindicale „Sănătatea”, Aurel Popovici, a comunicat că reținerea de salarii este cauzată și de reorganizarea instituției. „Conducerea ne spune despre faptul că salariile au fost reținute reieșind din reorganizarea care este legată de închiderea instituțiilor care au fost până în prezent la nivel de teritoriu de raioane, cu crearea noilor structuri cu transmiterea tuturor bunurilor și a actelor financiare. Reținerea este legată cu problema în cauză, privitor la perfectarea tuturor actelor. Acesta este motivul care ni sa invocat în discuțiile pe care le-am avut cu conducerea de la agenția nou creată” a menționat Președintele Federației Sindicale „Sănătatea

Acesta a amintit și despre faptul că în urma reorganizării agenției salariile personalului ar trebui fi majorate cu până la 80 la sută. „Așteptăm și noi promisiunile care au fost făcute atât de minister, cât și de noua conducere a agenției, care ne spunea că reieșind din reorganizările și reducerile care au fost, salariile celor care o să lucreze ulterior în agenția nou creată vor fi majorate cu până 80 la sută”, a comunicat Popovici.

Menționăm, că într-un comunicat de presă publicat pe 29 iunie curent de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) salariul pentru luna mai 2018 se preconizează a fi achitat în primele 10-15 zile a lunii iulie. De asemenea, potrivit comunicatului angajații ANSP au făcut cunoștință cu motivele care stau la baza reținerilor de salariu.