/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Câte locuri bugetare sunt disponibile pentru studenți în anul de studiu 2018-2019

missing
04 iulie 2018, ora 17:11

Numărul de locuri bugetare este similar cu cel din anul trecut și acoperă 167 de specialități diverse. În conformitate cu cerințele pieței muncii, pentru următorul an de studii se propune introducerea mai multor specialități noi, în domeniile: inginerie și activități inginerești, arte, științe agricole, sănătate, științe ale sportului.

Pentru studiile superioare de master vor fi finanțate din buget 2876 de locuri, iar la studii de rezidențiat este prevăzută admiterea a 453 de persoane. Pentru studenții străini vor fi rezervate 297 de locuri, inclusiv 255 – la licență și 42 – la master.

În instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar în următorul an de studii vor fi admise 7073 de persoane cu finanțare bugetară și 680 – cu achitarea taxei de studii. Planul de admitere pentru învățământul profesional tehnic postsecundar prevede admiterea a 3759 de studenți cu finanțare bugetară și 7361 cu achitarea taxei de studii. Dintre acestea, 305 locuri sunt destinate specialităților cu profil pedagogic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram