/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Delegația UE în Moldova confirmă suspendarea asistenței macrofinanciare

04 iulie 2018, ora 17:23

Așa cum a comunicat Comisia Europeană în răspunsurile transmise unor reprezentanți ai mass mediei din Republica Moldova, plățile din cadrul Programului de Asistență Macrofinanciară sunt condiționate de implementarea cu succes a unor măsuri de politică economică specifice incluse în Memorandumul de Înțelegere și de îndeplinirea precondițiilor politice legate de respectarea mecanismelor democratice, statul de drept și drepturile omului. Comisia Europeană consideră că măsurile ce țin de implementarea politicilor au fost realizate. Totuși, o evaluare a Comisiei realizată împreună cu Serviciul de Acțiune Externă al UE a identificat că precondițiile politice nu au fost îndeplinite. Această evaluare a fost făcută în baza recentelor evenimente politice din Republica Moldova și, în special, având în vedere decizia Curții Supreme de Justiție din 25 iunie de a invalida rezultatele alegerilor pentru primăria Chișinău. În consecință, plata primei tranșe din cadrul actualului Program de Asistențăa Macrofinanciară a fost suspendată”, se arată într-un comunicat al delegației.

Precizăm că subiectul crizei politice din Moldova se regăsește și pe agenda ședinței Parlamentului European.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram