/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ajutau moldovenii să ajungă la lucru în Belgia și alte state UE. Trei bărbați, reținuți de PCCOCS

04 iulie 2018, ora 10:00

Potrivit unui comunicat al instituției, grupul a fost documentat timp de aproximativ trei luni de zile, iar pe 5 iunie 2018 au fost reţinuţi trei bărbaţi bănuiţi de falsificarea contra plată a actelor de identitate româneşti, care ar permite cetăţenilor moldoveni să se afle permanent pe teritoriul Uniunii Europene.

Totodată, au fost efectuate mai multe percheziţii în mijloacele de transport şi domiciliile suspecţilor, fiind depistate şi ridicate calculatoare, telefoane mobile şi cartele SIM, mostre de acte de identitate, carduri bancare, utilajul destinat confecţionării blanchetelor de documente, acte de identitate româneşti falsificate, dar şi blanchete ale actelor de identitate eliberate din numele autorităţilor Poloniei şi Republicii Cehe, care la fel se presupun a fi false.

Acţiunile de urmărire penală pe caz continuă, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate, precum şi a veniturilor ilicite obţinute de către făptuitori, în vederea confiscării ulterioare a acestora în beneficiul statului.

În caz de condamnare, învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la șapte ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la trei la cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram