/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Construcție cu scandal. Locatarii unui bloc din capitală au blocat construcția unui magazin care le-ar fi închis curtea

04 iulie 2018, ora 19:02

Spațiul nu este al vostru! Noi o să ne adresăm Consiliului Europei! Voi încălcați drepturile noastre”.

Dis-de-dimineață, locatarii s-au adunat în fața blocului pentru a se opune construcției.

Lungimea clădirii este de peste o sută de metri, unicul acces care poate să ducă spre apartamente este gangul acesta, de fapt gangul era si pe suprafața magazinului de alături, l-au închis, au lăsat acest segment foarte îngust. Acum, ne-am trezit aseară că a fost blocat accesul în curte”.

Iată aici sunt robinetele anti-incendiu și, în caz de situații excepționale, pompierii nu vor putea să apere locatarii acestei case. Aici sunt 240 de familii și ei toți se luptă cu o doamnă care vrea aici să construiască magazin și expune la risc 240 de apartamente”.

Acum fetița este în cărucior și pot înconjura, dar când va avea un an ce să fac? Să înconjor 10 scări sau toată clădirea? Asta e culmea tupeului”.

Oamenii cred că pofta unora de a construi abuziv nu se va opri aici. Ei se tem că în scurt timp va fi blocată toată zona.

Iată carcasa asta care este făcută aici, el chipurile are un lucru estetic. Caracatița asta are un singur scop – de a bloca tot, ea e făcută destul de capital și ea în scurt timp sau poate în doi – cinci ani, încet încet, o să fie construită și iată noi o sa ne pomenim că pe tot pavajul acesta o să fie lărgit magazinul”.

Trebuie să aflăm următoarele: care funcționari au semnat, ce organizații au dreptul să dea permisiunea construcției fără a ține cont de părerea locatarilor. Aici sute de oameni merg zilnic pentru că e unica trecere care a rămas. În spate este grădiniță”.

Proprietara spațiului comercial susține că are toate actele în regulă.
SINCRON: VALENTINA HARTI, PROPRIETAR FIRMĂ

Fiecare locatar care face gălăgie și președintele CCL dețin aceste decizii în mână, pentru că ei s-au adresat în judecată și au primit deciziile. Magazin va fi, cum e de la început de la Alecu Russo și terminând cu Plovdiv, tot va fi un magazin. Iată certificatul de urbanism, iată planul de situare a terenului, iată uitați-vă schema componentă, de unde am construit noi acolo două etaje pe care nu le-am terminat și toată până la sfârșit”, Valentina Harti, proprietar firmă.

La solicitarea locatarilor și a vicepretorului sectorului Rîșcani, la fața locului au venit reprezentanții Direcției arhitectură, care, după mai bine de o oră de verificări, au constatat că agentul economic nu poate închide trecerea.

S-au depistat lacune care dânșii trebuie să le corecteze, ceea ce ține de îngrădirea terenului care îi atribuit în perioada construcției și informarea locatarilor, ceea ce ei n-au făcut. Trecerea din stradă în curte nu este inclusă în actele de privatizare a dumnealor”, Vasile Meriacre, vicepretor Râșcani..

Proprietara spațiului comercial nu renunță totuși la ideea de a-și construi magazinul.

–Ați spus că acolo o să fie magazin? -Da, așa am spus pentru că așa prevede proiectul, dumnealor ne spun că până când să dăm un pas înapoi și să discutăm cu locatarii. Dacă o să trebuiască documente – o să le facem”, Valentina Harti, proprietar firmă.

Pe de altă parte, locatarii spun că se vor opune cu orice preț construcției magazinului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram