Gălăgie în spațiul public și atât. Deși spune că este împotriva invalidării alegerilor locale și că ceea ce s-a întâmplat reprezintă „un precedent periculos și pentru alegerile parlamentare”, Igor Dodon nu susține acțiunile celor care se opun prin proteste stradale. El crede că manifestațiile sunt „doar un truc electoral” prin care liderii Mișcării de Rezistență se pregătesc de alegerile parlamentare.

Eu consider că este un precedent foarte periculos pentru Republica Moldova. Da ce se va întâmpla la următoarele alegeri parlamentare?”, Igor Dodon, președintele R. Moldova.

Totuși, el critică acțiunile Mișcării de Rezistență și spune că ar putea protesta separat.

Eu nu văd finalitatea acestor proteste. Da ce fel de proteste sunt astea? Protestăm „oleacă”, pe urmă ne ducem la mare, pe urmă iar venim. Păi care este obiectivul, obiectivul este dreptate în ceea ce ține de primărie, sau obiectivul este să ridicăm valul pentru alegeri Parlamentare. Noi avem agenda noastră separat. Eu nu exclud că noi vom face proteste separate cu agenda noastră”, a declarat Dodon.

Dictatura se instaurează în Republica Moldova cu ajutorul complicelui lui Plahotniuc, adică al lui Igor Dodon. În viitorul foarte apropiat el va trebui să răspundă în fața cetățenilor pentru inacțiunile lui. Un președinte care merge în vacanță luxoasă de 7 ori pe an, în timp ce țara lui cade în dictatură și mizerie nu poate să dea lecții oamenilor rezistenți”, Igor Grosu, vicepreședinte PAS.
În altă ordine de idei, Dodon a spus că ar putea fi cap de listă la PSRM la alegerile parlamentare din toamnă.

Eu nu exclud, eu nu exclud că aș putea să merg ca cap de listă a Partidului Socialiștilor”, Igor Dodon.

La ultimul protest organizat în Piața Marii Adunări Naționale, liderii Mișcării de Rezistență au votat o rezoluție prin care au cerut validarea alegerilor locale, anularea sistemului de vot mixt, dar și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat în dosarul alegerilor locale. Deși inițial liderii PAS și PPDA au declarat că vor organiza proteste în fiecare duminică, următorul protest, a fost anunțat tocmai pentru 26 august.