/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Și-a deturnat propria conferință. Dodon recunoaște că nicio inițiativă legislativă lansată de el nu s-a soldat cu succes

missing
04 iulie 2018, ora 18:52

Totuși, Igor Dodon a spus că și-a îndeplinit majoritatea promisiunilor electorale.

În această perioadă am lansat peste 76, peste 70 de inițiative, demersuri, propuneri inclusiv inițiative legislative”, Igor Dodon, președintele R. Moldova.

Însă nici una nu a trecut de Parlament.

Nicio inițiativă a președintelui nu a fost susținută de Parlament și de Guvern”, a declarat șeful statului.

Întrebat de ce nu și-a respectat angajamentul de a lupta contra corupției și de a deconspira schemele ilegale, Dodon a oferit un răspuns evaziv.

„Este Consiliul Suprem de Securitate – public fiecare schemă scoasă la suprafață. Achiziții publice care se fac cu încălcarea legislației, la punct. Întreprinderi de stat: Moldtelecom, Metalferos, toate”, Igor Dodon, președintele R. Moldova

Precizăm că în campania electorală 2016, Dodon a declarat: „Eu vă promit că va sări din ei surcele. Cum spun la noi moldovenii și din judecători, și din procurori, și din Filat și din Plahotniuc”.

Câte surcele, cum ați spus dumneavoastră, au sărit din Vlad Plahotniuc și câte scheme dumneaovastră ați deconspirat?”, Natalia Morari, jurnalistă TV8.

Dați-mi suport, întoarceți Procuratura și o să vedeți ce o să se întâmple”, Dodon
N. Morari: Dar asta nu vă încurcă să vorbiți despre scheme. Câte scheme?
Dodon: A doua întrebare mai aveți?
N. Morari: Dar totuși asta a fost parte a primei întrebări. Despre câte scheme ați vorbit în public?

Pe de altă parte, Dodon s-a lăudat că a avut 27 de vizite în afara țării și întrevederi cu 17 președinți – nici o vizită nu a fost întreprinsă, însă, la vecini în România și Ucraina. Dodon crede că relațiile dintre Moldova și țările vecine sunt bune oricum și nu necesită a fi îmbunătățite.

Când veți îmbunătăți relațiile cu Ucraina, cu România? Când veți merge în vizite? De ce nu ați avut nicio întrevedere cu președintele României până acum? Relațiile cu Ucraina și România sunt rele? Nu sunt rele. Ați spus că se le îmbunătățim, ele sunt destul de bune”, Igor Dodon, Președintele R. Moldova.

Dodon s-a lăudat că în timpul apropiat va merge din nou la Moscova la invitația lui Vladimir Putin, care l-a chemat la finala Campionatului Mondial de Fotbal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram