/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Tragedie la Telenești. O femeie acuză medicii de moartea copilului său

missing
04 iulie 2018, ora 19:22

Vera a ajuns la spitalul din Telenești noaptea trecuta, la ora 3.00. Femeia spune că a fost investigată la solicitarea ei, iar medicul de gardă a spus că încă „nu sunt semne de naștere” și a lăsat-o să suporte durerile până la ora 7.00. A născut cu moașa și servitoarea din spital.

Am născut numai cu moașa și servitoarea, ginecologul a venit o doamna, dar stătea pe scaun, iar când s-a născut copilul la luat copilul ea, atâta doar am văzut. Eu am întrebat de ce nu plânge copilul, dar ele au tăcut toate. Am spus că durerile mi s-au început pe la ora patru și ceva, iar servitoarea zicea lasă că acestea nu sunt dureri mari de naștere, da dumneaei stătea în cameră și dormea”, Vera Sârbu, pacientă.

Tânăra mai spune că după ce ar fi născut, medicii iar fi spus că pruncul a murit din cauza cordonului din jurul gâtului, lucru pe care niciodată nimeni pe parcursul sarcinii nu i l-a spus după ecografie.

Cu o săptămână jumătatea în urmă am fost la USG au zis că totul e bine, cu o săptămână în urmă am fost la ginecolog la Chișinău mi-au spus că copilul se lasă în jos și totul este bine, copilul crește și este tot bine”, Vera Sârbu, pacientă.

Soțul Verei spune că femeia ar fi solicitat naștere prin cezariană, iar medicii de acolo ar fi refuzat.

Soția plângea și se ruga să-i facă operație, da ei iau spus: – tu ce vrei să naști în două ore? Alții se chinuie și 20 și nu le facem cezariană, dar tu vrei acum. Eu mă plimbam pe coridor și auzeam, iar la scurt timp a ieșit servitoarea, am întrebat-o a născut? Ea a zis că da, am întrebat totul este bine, ea a zis că da, mai apoi a zis că copilul este mort”, Ion Sârbu, soțul pacientei.

Cu lacrimi în ochi, soacra Verei spune că aștepta cu nerăbdare nașterea celui de-al șaselea nepot.

Am așteptat să avem și noi un nepoțel de la noră”.

Medicul care ar fi fost de gardă noaptea trecută nu a vrut să comenteze acuzațiile.

Eu nu comentez nimic până când nu se face autopsie”, Valentina Osob, medic ginecolog.

Iar șefa secției spune că copilul ar fi decedat la naștere din cauza cordonului ombilical din jurul gâtului.

Ea spune că a fost bine în timpul sarcinii, dar să fi fost bine el nu avea să cântărească 2,400 kg la sfârșitul sarcinii la 39 de săptămâni credeți-mă. Eu nu am fost prezentă, dar eu știu că când se naște eu sunt prezentă lâng femei. Eu nu știu cum a fost. Eu nu pot să vă dau răspuns la toate întrebările”, Raisa Rotaru, șefa secției.

Am încercat să discutăm și cu administrația spitalului. Directorul instituției era plecat la Chișinău, iar vicedirectorul a spus că are o ședință la consiliul raional, iar pe cazul dat a fost emis un ordin pentru efectuarea unei anchete interne.

După rezultatele investigației nou-născutului mort de către specialistul medicul legist atunci o să avem concluzia definitivă și o să ne putem expune”, Ștefan Gori, vicedirector IMSP SR Telenești.

La moment medicii își justifică acțiunile prin faptul că la momentul nașterii fătul era deja decedat și au efectuat toate măsurile ce țin de ei pentru a salva viața copilului, dar acest lucru nu a fost posibil”, Adrian Ursu, ofițer de urmărire penală IP Telenești.

La maternitatea din Telenești se nasc anual aproximativ 200 de copii.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram