Declarații șocante într-un live pe Facebook a făcut un fost angajat al poliției de frontieră. Acesta a demascat abuzuri grave comise de unii angajați de rang înalt. Bărbatul s-a referit la contrabanda cu țigări și a adus ca exemplu un caz din noaptea de 2 spre 3 iunie când hotarul Moldovei ar fi fost spart preț de 7 ore, timp în care, prin contrabandă, în România, ar fi fost trecute țigări în valoare de șase milioane de lei. Poliția de frontieră susține că sunt niște informații prezentate prin prisma politică, întrucât bărbatul ar fi membru activ al unei mișcări politice.

În imaginile video, filmate în zona de frontieră Ungheni, fostul angajat al Politiei de Frontiera apare îmbrăcat în uniforma de serviciu. Acesta susține că a decis să apară în live pe facebook, pentru că doar pe această cale poate mediatiza anumite fapte de corupție care au loc în structurile de forță din Republica Moldova.

Săptămâna trecută spuneam că la data de 3 iunie, în miezul nopții, pe acest tronson au trecut din orașul Ungheni către malul Prutului două camioane de tip militar umplute burduf cu țigări marca Ashima, escortate cu mare atenție și cu mare grijă ca nu cumva să latre cineva la ele de către angajații subdiviziunilor poliției de frontieră. Când spun asemenea lucruri vă dați seama că știu și dispun de anumite informații. Sper că unii care se simt cu musca pe căciula să nu-i ia infarctul, dar să-și pregătească cătușile. În noaptea de 2 spre 3 iunie, în jurul orei 2, pe malul Prutului românesc, în apropiere de Ungheni a fost depistat un TIR având numere de înmatriculare românești Maramureș cu marfă de contrabandă – 570 bacsuri de țigări, în suma de 6 milioane de lei modovenești”, Gheorghii Petic, ex-polițist de frontieră.

Bărbatul se întreabă unde erau polițiștii de frontieră în acel moment, rostind numele celor care erau responsabili de supravegherea frontierei în acel interval de timp.

Ca expert în domeniu nu pot găsi un răspuns la întrebarea din care motive în data de 2 spre 3 iunie acest tronson de drum nu era supravegheat cu polițiști de frontieră”, afirmă Petic.

Pe de altă parte, poliția de frontieră susține că sunt niște informații prezentate prin prismă politică, întrucât bărbatul ar fi membru activ al unei mișcări politice. Potrivit lor, acesta nu mai activează în Poliția de frontieră

În baza celor declarate pe o rețea de socializare, unde sunt aduse doar acuzații fără a fi prezentate probe, instituția s-a sesizat și va acorda asistență cercetărilor preluate de reprezentanții Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI. (…) Totodată, Poliția de Frontieră solicită expres neimplicarea instituției în scopuri politice, cât și prezentarea informațiilor prin prisma politică”, precizează Poliția de Frontieră.

Miercuri, 4 iulie, Serviciul Protecție Interna și Anticorupție al MAI au anunțat că îl cheamă pe bărbat la audieri.

Gheorghii Petic susține că a afla de pe facebook ca pe data de 9 iulie este citat la poliție. „E tare de tot cu citație pe Facebook. Elucidarea schemelor cu anabolizante şi chihlimbare pe la Aeroport Chişinău urmează. Puţintică răbdare”, conchide Petic în mesajul său pe Facebook.