Cabinetul de miniștri a majorat cuantumul alocației de stat pentru victimele represiunilor politice la 500 de lei pe lună. Sumă care nu ar acoperi nici un sfert din cheltuielile minime în raport cu prețurile de pe piață. De această indemnizație vor beneficia circa 8452 de persoane se anunță într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Același comunicat informează că persoanele date vor beneficia și de un pachet de servicii medicale prioritare. Pachetul include efectuarea examenului medical profilactic anual la medicul de familie, inclusiv investigațiile de laborator și instrumentale, precum și efectuarea tratamentului de reabilitare anual în Spitalul Asociației Curativ Sanatoriale și de Recuperare a Cancelariei de Stat.

Totodată, vor beneficia de 50% reducere din costul biletului de recuperare/reabilitare, față de 30% cât era până acum. Astfel, reducerea va fi de 3250 lei din prețul biletului, în comparație cu reducerea anterioară de 1950 lei.

Toate aceste măsuri vor fi puse în aplicare începând cu 1 septembrie 2018. Ministerul menționează că victimele represiunilor politice au la dispoziție și un ajutor material anual, care în anul 2018 constituie suma de 1000 lei pentru fiecare titular.