Șeful statului a comentat dezbaterile care au loc în Parlamentul European privind situația din R. Moldova în urma invalidării și anulării alegerilor locale din Chișinău. Dodon se arată convins că europarlamentarii vor adopta o decizie de suspendare a finanțări pentru R. Moldova.

„Uniunea Europeană, suspendând sau reluând finanţarea reieşind din situaţia politică internă în Moldova, demonstrează din nou atitudinea faţă de ţara noastră. Sunt convins că, astăzi, UE va adopta decizia privind suspendarea finanţării şi acest lucru va accelera plecarea acestui regim în istorie”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

El a mai precizat că după alegerile parlamentare care vor avea loc peste câteva luni, „vom promova o politică externă echilibrată, vom stabili relaţii strategice ample cu Rusia şi un parteneriat reciproc avantajos cu Occidentul, inclusiv cu SUA și UE, reieșind din interesele naționale ale țării”.

Precizăm că în urma invalidării alegerilor din Chișinău au fost mai multe reacții dure din partea partenerilor de dezvoltare a R. Moldova care au vorbit despre o degradare a democrației din țară.