Expertul economic Veaceslav Negruță susține că Moldova va avea de suferit din cauza rezoluției Parlamentului European prin care a fost suspendată asistența macrofinanciară de o sută de milioane și a suportului bugetar care urma să fie primit de Moldova în acest an.

„Dacă vorbim de anul 2018 categoric afectează intrările la buget, pentru că tranșele din asistența macrofinanciară și asistența bugetară erau bugetate în 2018, respectiv bugetul va fi lipsit de o anumită componentă financiară și va fi nevoie de ajustarea resurselor puse la bătaie pentru onorarea angajamentelor pe partea de cheltuieli sau statul va fi în situația să caute alte resurse financiare și nu exclus să meargă cu împrumut la băncile de aici din R. Moldova unde resursele sunt mult mai scumpe decât cele oferite de europeni, or vor fi situații când vor fi necesare rectificări de buget și anumite cheltuieli vor fi reduse pentru că nu există sursa de finanțare prevăzută inițial atunci când s-a făcut bugetul”, a declarat Negruță pentru TV8.

El susține că așa s-a întâmplat în 2017. „Anumite finanțări trebuiau să intre în 2017 și nu au intrat din cauza încăpățânării autorităților și așa din păcate se întâmplă și în 2018 și asta nu este un moft al cancelariilor europene, este din păcate o încăpățânare care există la nivelul autorităților din R. Moldova”, a declarat Negruță.

Amintim că, în urma dezbaterilor privind situația creată din R. Moldova în urma invalidării și anulării alegerilor din Chișinău, Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care a fost suspendată asistența macrifinanciară și asistența bugetară.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!