Ședință cu scântei în dosarul lui Dorin Chirtoacă. Fostul edil a publicat o înregistrare audio care ar fi fost făcută ieri, când a continuat audierea viceprimarului Nistor Grozavu, în calitate de martor. Apărătorii lui Dorin Chirtoacă au acuzat judecătorul că ar oferi consultanță juridică acestuia. Indignat că este apostrofat, magistratul l-a amendat pe unul dintre avocați cu 1 500 de lei. Apărătorii au cerut recuzarea magistratului, dar cererea a fost respinsă.

Înregistrarea audio, publicată de fostul edil al capitalei pe contul său de Facebook, durează în jur de 9 minute. Potrivit lui Chirtoacă, aceasta ar demonstra că magistratul îi sugerează lui Nistor Grozavu ce răspuns să ofere.

Vă rog să concretizați, a fost oare vreun ordin, dispoziție sau indicație scrisă a Dl. primar general, privind sistarea, întreruperea, amânarea executării de către comisie a deciziei nr. 6/5 din 2 octombrie? – În scris nu a fost nicio dispoziție. – Da ce a fost verbal? – Dl. Președinte, Dvs ați dat întrebare sugestiva”.

Pe parcursul ședinței, magistratul și apărătorii au avut discuții în contradictoriu, iar, într-un final, unul din avocați a fost amendat cu 1500 de lei. Ulterior, Nistor Grozavu declarat că a primit, totuși, o indicație de la Dorin Chirtoacă, deși inițial spunea că a fost o discuție. Acesta fapt i-a înfuriat pe avocații fostului primar general.

„-Da, aceasta este o indicație.
-Ooo, recuzăm! Recuz! Gata! Bravo justiției! S-a terminat cu joaca asta de-a țara-n bunghi. Și, în genere, ieșim la presă și toate aceste înregistrări le difuzăm. Justiție…Bravo! Super! Și încă 30 de u.c
”.

Cererea de recuzare a judecătorului a fost respinsă. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, aceste solicitări sunt examinate formal, fiind o bătaie de joc.

Nu mai avem judecător în acest proces, avem doar partea acuzării și partea apărării: partea acuzării este formată din judecătorul Alexandru Negru și procurorul Dumitru Robu, iar partea apărării este formată din subsemnatul și avocații Gheorghe Malic și Tatiana Iovu. Judecător, care să examineze imparțial acest ”dosar” nu mai avem”, susține Dorin Chirtoacă, fost primar general.

Următoarea ședință în dosarul parcărilor cu plată, în care fostul primar este acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu, va avea loc peste o săptămână. Dorin Chirtoacă se declară nevinovat. Nu am reușit să obținem și reacția judecătorului acuzat.