Mihai Ghimpu a fost huiduit astăzi de câțiva protestatari care au manifestat în fața Parlamentului, în legătură cu invalidarea scrutinului din 3 iunie. Politicianul a încercat să discute cu aceștia, însă a fost luat pe sus și numit “Iuda”. Protestul a fost organizat de Mișcarea de Rezistență Națională care le-a cerut deputaților îndeplinirea celor trei revendicări înainte la ultima manifestație, printre anularea sistemul de vot mixt, validarea alegerilor și demiterea judecătorilor.

Iuda, iuda, iuda”.

Cine-i șeful la voi aici? – Știți că ați făcut spălătorie din țara noastră. – Domnule Ghimpu, cereți ce cere lumea. Nu vă trădați banditului lui Plahotniuc. – Cine-i șeful la voi. Noi toți suntem șefi. Voi aveți un șef, dar noi toți suntem șefi. Mă scuzați, dar cereți cerințele poporului”, Mihai Ghimpu, deputat PL

Rușine, rușine”.

– Nicolae, tu ești cel mai mare bandit. – Tu ne-ai trădat, Mihai. Eu am rupt cămașa pentru tine. – El e iuda. El e iuda”, Mihai Ghimpu, deputat PL.

În replică, liberalul a spus că, de fapt, oamenii sunt manipulați.

La noi cetățenii sunt amăgiți și manipulați și în loc să susțină pe cei care muncesc și luptă pentru ei, votează ba cu un oligarh, ba cu altul”, Mihai Ghimpu, deputat PL.

Vreau să-i reamintesc domnului Ghimpu că cetățenii din Republica Moldova protestează de peste trei ani jumătate. Mihai Ghimpu a votat guvernul nocturn în condițiile când cetățenii afară protestau”, Inga Grigoriu, vicepreședinta PPDA.

Precizăm că și alți aleși ai poporului au fost întâmpinați cu huiduieli. În timp ce deputații, dar și angajații ai Parlamentului intrau în clădire manifestații strigau: Hoții, Hoții.

Manifestanții le-au cerut aleșilor poporului să le îndeplinească ultimele 3 revendicări, adoptate la protestul de duminica trecută.

„Vrem votul înapoi, vrem votul înapoi”.
„În ce țară europeană se mai anulează votul oamenilor care au votat. Dacă a venit lumea înseamnă că-s nevoiți să vină. A ajuns cuțitul deja aici”.
„Să valideze aceste voturi, să anuleze sistemul mixt care a fost”
„Noi scandăm pentru o justiție corectă

În timp ce mulțimea protesta, în Parlament, PLDM a încercat să introducă pe ordinea de zi adoptarea unei declarații ce vizează încălcarea drepturilor omului prin invalidarea alegerilor.

Tăcerea Parlamentului Republici Moldova, poate fi considerată ca o acceptare a încălcărilor care continuă să zdruncine statul de drept”, Tudor Deliu, deputat PLDM.

Neapărat vom susține această inițiativă. În primul rând că au fost lezate și interesele candidatului nostru”, Vlad Bătrâncea, deputat PSRM.

Propunem ca noi să dezbatem în plenul Parlamentului împreună cu proiectul hotărârii Parlamentului înregistrat de fracțiunea PLDM împreună și cu Rezoluția Parlamentului European”, Ina Șupac, deputat PCRM.

Propunerea însă nu a acumulat numărul necesar de voturi, fapt ce i-a nemulțumit pe protestatari.

Flagul European să-l scoată. Flagul European să-l scoată de pe sediul lor. Votați să scoată flagul european de pe PD. Jos Mafia…

Liderii Mișcării de Rezistență Națională au menționat, în rezoluția adoptată în timpul protestului din iulie, că, dacă guvernarea nu va îndeplini toate cele trei revendicări, vor organiza greve colective și individuale, vor bloca activitatea instituțiilor și căile de acces către acestea. Anterior, manifestanții au cerut anularea sistemului de vot mixt, validarea alegerilor și demiterea judecătorilor care au declarat nul scrutinul din 3 iunie.