/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Târgul universităților din România: Zeci de tineri s-au interesat de ofertele universităților din România

05 iulie 2018, ora 19:39

Dornici de gusta din studiile unei țări UE, zeci de absolvenți au roit printre standurile universităților din România.

Îmi propun mai multe oportunități și diploma o să fie recunoscută în tot spațiul european. Îmi doresc să ajung undeva mai departe, în România să mă stabilesc sau să merg, în genere, în altă țară”.

De ce să nu capăt și eu o diplomă de studii cu un nivel mai înalt, cu o calitate mai înaltă a studiilor și să revin înapoi acasă mai târziu”.

Consider că dacă o să fac studiile în România voi avea piața muncii ulterior mult mai dezvoltată și mult mai bogată”.

Acolo sunt mai multe oportunități și mereu este o deschidere spre nou”.

Reprezentanții universităților îi ademenesc pe abiturienți cu diverse oferte pentru a-i atrage la studii în România.

„Am venit cu oferte la diverse facultăți. Drept, Inginerie …Cazarea este gratis în cadrul universității noastre pentru Basarabeni, burse la fel avem”, Nicolae Panainte, reprezentant Universitatea din Oradea.

„Universitatea Petrol și Gaze este o facultatea foarte bună, este cea mai bună facultatea din România și din partea de est a Europei. Cazările sunt foarte bune, recent au fost făcute renovări. Avem liga studenților Basarabeni care ajută orice boboc care intră la facultatea noastră”, Cristian Oțel, reprezentant universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

La târg au fost prezenți și câțiva profesori de la universitățile de peste Prut.

Am venit cu oferta universității noastre care este de nouă facultăți. Am dat detalii tuturor celor interesați, au fost destul de mulți, recunosc chiar neașteptat de mulți, dar să vedem câți se materializează până la urmă. Oferta noastră este foarte atractivă, există foarte multe locuri bugetare, avem cazare gratuită pentru ei”, Adina Spânu, lector universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

Evenimentul este organizat de Federația Asociațiilor de Basarabeni din România și este la a VII-a ediție. Anul acesta, statul român a alocat elevilor și studenților moldoveni peste 6000 locuri la buget pentru toate ciclurile de învățământ.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Vlad Coroban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram