Absolvenții de liceu și colegii au luat cu asalt dis-de-dimineață voluntarii basarabeni care au prezentat ofertele universităților de peste Prut la Târgului Universităților din România. La cele 18 mese de promovare au venit circa două sute de absolvenți.

Potrivit voluntarilor FAB, evenimentul s-a bucurat de o popularitate încă de la primele ore ale dimineții. Tinerii, dar și părinții acestora au manifestat un interes sporit față de ofertele centrelor universitare românești și perspectivele care le pot avea studiind în România. Cele mai căutate facultăți și domenii de specializare rămân a fi dreptul, medicina, economia, marketingul și limbi străine. Noutatea anului este facultatea de IT, studenții prezentând un interes major față de sfera tehnologiilor informaționale. Cele mai căutate orașe sunt: Cluj, București, Craiova, Bacău, Petroșani, Iași și Timișoara.

Suntem extrem de bucuroși că anul acesta absolvenții de licee din R. Moldova sunt foarte interesați de oferta locurilor oferite pentru românii de pretutindeni! Considerăm că interesul sporit pentru învățământul de calitate denota o evoluție a actualilor candidați! Le dorim mult succes la admitere și îi așteptăm în toamnă la studii!”, a declarat secretarul General FAB, Liuba Eremia.

Federația Asociațiilor de Basarabeni (FAB) desfășoară a șaptea ediție a Târgului Universităților din România, eveniment din cadrul Campaniei Admite RO, în cele mai importante orașe din Republica Moldova pentru a prezenta ofertele centrelor de învățământ superior de peste Prut, precum și pentru a oferi detalii despre metodologia de admitere din acest an.La târg vor participa voluntarii asociațiilor de basarabeni, studenți din principalele centre universitare românești din 18 orașe.

Ediția a VII-a 2018 a târgului se va desfășura începând cu ora 10:00, având următoarele locații:
#5-6 iulie – Chișinău – Aleea Clasicilor din Parcul „Ștefan cel Mare”,
#7 iulie – Bălți – în fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” și
#8 iulie – Cahul – Univertatea de Stat „B. P. Hașdeu”.

Anul acesta statul român a alocat 6147 locuri la buget pentru toate ciclurile de învățământ, mai exact 3970 locuri pentru licență, 1968 locuri la master și 209 locuri la doctorat.

Mai multe informații și detalii se pot găsi pe pagina de facebook a evenimentului.