CM 2018: Belgia elimină Brazilia şi va întâlni Franţa în semifinale

06 iulie 2018, ora 23:13

Potrivit Agerpres, „Diavolii roşii” au făcut meciul perfect în faţa cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu, şi s-au impus prin autogolul marcat de Fernandinho (13) şi reuşita lui Kevin De Bruyne (31), în timp ce pentru Selecao a înscris Renato Augusto (76).

Brazilia a condus ostilităţile, dar a fost penalizată în două rânduri şi, deşi şi-a creat multe ocazii de gol, a fost lipsită de şansă şi de inspiraţie.

Primele minute a consemnat un joc pe contre, fiecare echipă încercând să se impună în faţa celeilalte. De Bruyne (2) a trimis un şut de la distanţă, pe lângă poartă. Brazilia a avut prima mare oportunitate de gol (8), când Thiago Silva a reluat în bară după un corner. La puţine secunde după aceea, Chadli a şutat pe lângă poartă.

Paulinho (10) a reluat slab din marginea careului mic, din poziţie foarte bună.

Belgia a deschis scorul în min. 13, după un corner scos de Fellaini: De Bruyne a executat, Kompany a reluat spre poartă, iar Fernandinho a deviat mingea în propria poartă cu cotul.

Naţionala ”Canarinha” a preluat total controlul jocului, dar Gabriel Jesus (15) a fost blocat în câţiva metri. Courtois, aflat în zi mare, a prins şutul lui Coutinho (19) din afara careului, iar apoi a respins mingea expediată de Marcelo (26).

Echipa antrenată de spaniolul Roberto Martinez a reuşit să dea şi a doua lovitură sud-americanilor (31), la capătul unui contraatac purtat de Lukaku, De Bruyne marcând cu un şut de la 18 metri la colţul lung.

Brazilienii au reluat asediul, dar ineficientul Gabriel Jesus (36) a trimis cu capul pe lângă poartă, iar Courtois s-a mai remarcat încă o dată, la şutul trimis de Coutinho la colţul lung (37).

Belgienii, deşi au cedat deliberat posesia, nu au renunţat la raidurile periculoase, portarul Alisson fiind nevoit să respingă de sub transversală (41) lovitura liberă a lui De Bruyne, iar la cornerul care a urmat Kompany a reluat cu călcâiul, dar Alisson a reţinut (42).

Repriza secundă s-a desfăşurat după acelaşi scenariu, dar Firmino nu a ajuns la mingea trimisă în faţa porţii de Marcelo (51), iar Paulinho a fost blocat de Courtois (55). Brazilienii au cerut penalty la un duel între Kompany şi Gabriel Jesus (56), dar arbitrul Mazic nu a dictat nimic după ce s-a consultat cu arbitrii video.

Eden Hazard (62), pe contraatac, putea să încheie conturile, dar a şutat pe lângă poartă.

Douglas Costa (62, 71) l-a pus la încercare în două rânduri pe Courtois, dar acesta a fost la post de fiecare dată. Portarul lui Chelsea s-a evidenţiat şi în min. 75, la şutul aceluiaşi Douglas Costa, însă Neymar a fost blocat în momentul reluării.

Brazilia a reuşit să reducă din diferenţă în min. 76, când noul intrat Renato Augusto a reluat cu capul în plasă la centrarea lui Coutinho.

Echipa ”auriverde” a mai avut ocazii notabile până la final, dar Firmino (78) a tras din întoarcere, razant cu vinclul, Renato Augusto (81), găsit central de Coutinho, a irosit o mare şansă, şutând pe lângă poartă, Coutinho (84) a trimis greşit mingea întoarsă de Neymar, iar şutul lui Neymar (90+4), din marginea careului, a fost deturnat de Courtois în corner.

Neymar a cerut şi el un penalty, după ce a fost împins uşor de Meunier la un duel aerian.

Cele 26 de şuturi ale Braziliei (9 pe poartă) au fost insuficiente măcar pentru a egala şi Belgia va juca a doua sa semifinală de Cupă Mondială din istorie, după cea din 1986.

Brazilia, care a încheiat ediţia trecută pe locul 4, după 1-7 cu Germania în semifinale şi 0-3 cu Olanda în finala mică, se opreşte de data aceasta în sferturi.

Brazilia nu pierduse niciunul din ultimele sale 16 meciuri oficiale, în timp ce Belgia a ajuns la 23 de partide consecutive fără eşec.

Eliminarea Braziliei mai înseamnă un lucru, acela că în careul de aşi se vor afla anul acesta doar echipe europene, Belgia, Franţa, Rusia/Croaţia, Suedia/Anglia.

În semifinala cu Franţa, Belgia nu va putea conta pe Thomas Meunier, jucătorul echipei PSG fiind suspendat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram