PSD(Partidul Social Democrat) şi ALDE(Alianța Liberalilor și Democraților) din România au venit cu inițiativa de a-l suspenda din funcţie pe preşedintele Iohannis, care continuă să amâne revocarea Codruței Kovesi, șefei de la DNA. Toată lumea e convinsă că suspendarea ar maximiza şansele lui Iohannis de a obţine un nou mandat în alegerile de anul viitor.

„Nu e o noutate, se tot discută de mai bine de o lună dacă vor alege să îl suspende sau nu pe preşedintele Klaus Iohannis. Eu cred că dacă îl vor suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis, lucrurile sunt absolut clare pentru anul 2019. Eu îmi doresc să le ia Dumnezeu minţile şi să îl suspende pe Klaus Iohannis şi să terminăm odată pentru totdeauna cu cine va fi preşedinte pentru anul 2019.” declară deputatul opoțizionist de la PNL Ioan Cușpa.

Toţi reprezentanţii partidelor din opoziţie au reacţionat la anunţul premierului Liviu Dragnea, cu privire la o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, dar se liniştesc considerând că liderii coaliţie de guvernare nu vor avea curajul să facă acest pas.

Motivul care a dus la apariția acestei inițiative este că,Klaus Iohannis a amânat, în ultima lună, să ia vreo măsură după ce Curtea Constituţională i-a cerut imperativ să o demită din funcţia de procuror şef DNA a Laurei Codruţa Kovesi.