/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Rusia se opune adoptării unei declarații în Consiliul de Securitate al ONU, cu privire la situația din Siria

06 iulie 2018, ora 16:32

„Fără declaraţii pentru presă”, a afirmat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia. „Suntem concentraţi pe lupta împotriva terorismului”, a adăugat el.

Alt diplomat, sub rezerva anonimatului, a subliniat că s-a încercat totul pentru ca Moscova să accepte declaraţia centrată pe ajutorul umanitar, dar fără succes. „Ei sunt în concentraţi pe ofensiva lor”, a spus el.

Potrivit altei surse diplomatice, care s-a exprimat de asemenea sub rezerva anonimatului, Occidentul, în special SUA, Marea Britanie şi Franţa, dar şi Consiliul în ansamblul său, au arătat în cursul reuniunii “o puternică unitate pentru a denunța ofensiva militară în curs în sud-vestul Siriei și consecințele ei umanitare”.

Partenerii Rusiei în Consiliul de Securitate au pledat în cursul reuniunii pentru ca transporturile umanitare blocate la frontiera iordaniană să poată ajunge la populaţia strămutată sau la cei care fug de bombardamentele din partea siriană.

Întrebat cu privire la acest subiect, ambasadorul rus a amintit despre faptul că o rezoluţie a ONU prevede livrarea umanitară „prin frontiere” şi că este suficient ca aceasta să fie aplicată.

Într-un nou comunicat publicat joi, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a afirmat că „750.000 de vieți sunt în pericol” în această regiune din sud-vestul Siriei și că numărul persoanelor strămutate atinge acum „325.000″.

Rebelii în sudul Siriei, care s-au confruntat joi cu un val de foc fără precedent din partea regimului în această regiune, au anunțat în cursul serii revenirea la negocieri cu rușii care vor să-i convingă să predea armele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram