Șoferii care s-au pomenit joi, 5 iulie, cu geamurile de la mașina sparte din cauza prundișului de pe carosabil după ce s-au deplasat pe traseul Chișinău- Leușeni vor putea primi compensații bănești de la agentul economic responsabil de efectuarea reparațiilor. În același timp, persoanele vinovate vor suferi penalizări. Anunțul a fost făcut de Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat o ședință cu responsabilii de la drumuri și le-a cerut explicații pentru lucrările de reparație necalitative, efectuate pe porțiunea de drum Chişinău – Leuşeni, după ce mai mulți șoferi s-au pomenit cu parbrizele și geamurile de la mașini sparte.

„Trebuie să asigurați calitate și durabilitate la construcția și reparația drumurilor naționale. Cer să fie compensate toate cheltuielile și pagubele suportate de șoferii mașinilor care se deplasau pe acea porțiune de drum, iar persoanele care se fac vinovate, să fie penalizate. Neglijența este inadmisibilă”, a punctat Chiril Gaburici.

Ministrul a solicitat sa fie aplicată mustrare și șefului SA „Drumuri Ialoveni”, responsabil de acest tronson de drum, pentru neglijență în serviciu.

Agentul economic responsabil de efectuarea lucrărilor și-a recunoscut vina, argumentând că pietrișul folosit nu corespundea normativelor necesare, iar indicatoarele care i-ar informa pe șoferi despre lucrările de reparație lipseau.