În cadrul evenimentului dedicat comemorării victimelor deportărilor regimului comunist, membrii cabinetului de miniștri au depus flori la monumentul "Trenul Durerii". O femeie, una dintre victimele deportărilor staliniste s-a adresat prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, întrebându-l dacă el ar putea să supraviețuiască cu o pensie de doar o mie de lei lunar. Premierul a răspuns că face tot ce îi stă în puteri.

În cadrul evenimentului, premierul Pavel Filip i-a răspuns femeii că guvernarea depune eforturi pentru a majora pensiile și că e necesar să se întâlnească cu toți membrii Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici, pentru a discuta subiectul.

„− Am 5000 de lei datorie pe încălzire. Eu încă nici fructe nu am gustat. Dau 700-800 de lei doar pentru medicamente. Cu ce să trăiesc? Eu nu trăiesc, eu supraviețuiesc. Ce fac eu dacă nu plătesc? Ce fac eu, spuneți-mi?
− Tot efortul pe care îl facem este să majorăm pensiile.
− 6% asta e de râsul lumii, vă bateți joc de noi. Am fost deportați și părinții mei, și buneii, și am rămas acum săracă. Când a fost tatăl meu bogat, am avut și pământ, și avere, iar acum am rămas eu săracă.
− Trebuie să ne întâlnim cu toții să vorbim, cu toată Asociația.”