/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ ONG-urile de media se solidarizează cu redacția „Radio Orhei” și cer anularea unei decizii a CCA

missing
06 iulie 2018, ora 14:21

Potrivit directorului executiv al Asociației Presei Independente din Republica Moldova, Petru Macovei, la Orhei au avut loc atacuri asupra unei instituții media din provincie de către alte instituții și structuri controlate politic din țara noastră, iar acest lucru „spune Macovei” s-a întâmplat din păcate și cu ajutorul Consiliului Coordonator al Audiovizulalui. „Cerem abrogarea acestei decizii a CCA prin care în data de 5 aprilie 2018 a fost oferită o licență de emisie pentru un post de radio cu o denumire similară” a declarat Macovei.

În opinia directorului executiv al Asociației Presei Independente această situație stimulează transferul de imagine, iar postul nou va încerca să prindă priză la public.

Totodată directorul „Radio Orhei”, Tatiana Djamalov consideră că acest lucru nu s-a făcut întâmplător, întrucât relația instituției media cu autoritățile locale din anul 2015 nu sunt cele mai bune. „Apariția acestui post de radio (Radio Orhei FM) este explicabilă prin faptul că se încearcă să ne elimine. Se încercă de a promova puterea din Orhei într-un an electoral.”

În acest context avocatul Vitalie Zama a amintit că potrivit codului audio-vizualului libera concurență trebuie încurajată. Din spusele acestuia, CCA urmează să se conformeze legislației concurențiale. „A fost încălcată legea concurenței în ceea ce privește confuzia. Atunci când se utilizează de către diferiți actori aceeași denumire care este folosită legal de către alte întreprinderi, pentru a crea confuzii” a declarat Vitalie Zama.

Amintim că postul de Radio Orhei a fost înființat la data de 29 decembrie 2005 și se difuzează în raionul Orhei, Telenești, Rezina și parțial Șoldănești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram