Schemele anterioare de contrabandă cu țigări au fost preluate de Partidul Democrat și modernizate după realitățile actuale. Declarațiile aparțin ofițerului în rezervă al Poliției de Frontieră, locotenent-colonelul Gheorghe Petic, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, transmite IPN.

Dacă până în 2014 grupările care se ocupau de contrabandă lucrau haotic, acum s-a creat o disciplină impecabilă între acestea și lucrează organizat.

Gheorghe Petic spune că există grupări care activează doar prin Vamă, sunt grupări care activează în afara punctelor de trecere a frontierei, prin zona verde. „Cei care lucrează prin vamă nu se implică în coridoarele făcută în afara vămii și invers”, spune ofițerul în rezervă. Potrivit lui, fiecare grupare face contrabandă cu o singură marcă de țigări.

Fostul polițist spune că în ultima perioadă a primit mai multe semnale de la foștii colegi că se efectuează acte de contrabandă prin diferite sectoare de frontieră, informații pe care le-a făcut publice pe rețelele de socializare. Unele cazuri au fost anchetate de organele de frontieră din țările vecine.