/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Moldova Curată // Cum fațadele caselor de cultură din mai multe raioane „s-au îmbrăcat” cu însemnele PDM

07 iulie 2018, ora 18:21

Pereții de la intrarea în casele de cultură au fost „îmbrăcați” cu bannere albastre cu trandafiri. În timp ce experții afirmă că astfel PDM acaparează instituțiile statului, purtătorul de cuvânt al partidului spune că bannerele au avut rol de indicatoare pentru participanți, notează moldovacurata.md.

Înțelegeri verbale pentru folosirea fațadelor clădirilor publice

Forumul PDM de la Cahul s-a desfășurat la 2 iunie și a fost organizat în incinta Palatului de Cultură ”Nicolae Botgros”. La eveniment au participat lideri locali de partid, polițiști, preoți, dar și deputații Marian Lupu, Corneliu Dudnic, Elena Bacalu.

Pe fațada clădirii a fost afișat un banner mare cu semnele PDM. Și în sală se regăseau bannere și panglici ale partidului. Întrebată dacă afișarea acestui banner la intrarea în instituția publică de menire culturală a fost avizată de autoritățile municipale din Cahul, viceprimara Tatiana Romaniuc a confirmat că se știa despre ”împodobirea” intrării în clădire. ”A fost o înțelegere la nivel verbal”, a precizat funcționara.

Baloane, portrete și steaguri

La 16 iunie și fațada Casei de Cultură din orașul Drochia a fost acoperită cu bannerele albastre ale PDM. Acolo a avut loc Forumul Organizației Teritoriale Drochia a partidului. La eveniment au participat, de asemenea, membri de partid din raion, dar și deputații Corneliu Padnevici, Serghei Sîrbu și Eugeniu Nichiforciuc.

Atât în exterior, cât și în interior, clădirea era amenajată cu baloane, portrete și steaguri – toate cu sigla PDM.

Rodica Lozovan, șefa Secției cultură a raionului Drochia, a confirmat că PDM a arendat clădirea pentru acel eveniment: ”Da, confirm că avem cererea Partidului Democrat, semnată de către domnul președinte de raion, dar și de directorul Casei de Cultură”. Întrebată dacă APL știau că bannerul PDM va fi instalat și în fața clădirii, aceasta spune că totul a fost făcut cu voia autorităților locale. ”Da, știu că s-a coordonat acest lucru”, a adăugat Rodica Lozovan.

continuare citiți pe moldovacurata.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram