/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, acord cu NATO și prognoză sumbră! ISW: Rusia avansează rapid

Turcia // Erdogan anunță despre ridicarea restricțiilor la pașapoarte pentru susținătorii lui Gulen

missing
07 iulie 2018, ora 21:21

Guvernul a introdus restricţii pentru 181.500 de membri ai familiilor susţinătorilor clericului islamist Fethullah Gulen pentru a-i împiedica să părăsească ţara, ca parte a unor epurări ce au urmat puciului eşuat.

Ankara consideră că mişcarea globală a lui Gulen este o organizaţie teroristă, o acuzaţie pe care clericul, fost aliat al lui Erdogan, o respinge.

„Acum că investigaţiile şi procesele au ajuns la un anumit punct, restricţiile la paşapoarte pentru 181.500 de persoane vor fi ridicate în câteva zile”, le-a spus Erdogan membrilor partidului său în parlament la Ankara, citat de agerpres.ro.

În ciuda acestei măsuri de relaxare, Erdogan a continuat să îl atace dur pe Gulen, vorbind despre „eliminarea FETO”, folosind un acronim pentru reţeaua de susţinători a clericului autoexilat în SUA.

După puciul eşuat, în urma căruia a fost impusă starea de urgenţă, guvernul a intensificat semnificativ măsurile împotriva presupuşilor susţinători ai lui Gulen. Peste 70.000 de persoane au fost arestate pentru legături cu Gulen începând din 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram