10 hectare de grâu din satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, s-au făcut scrum după ce un incendiu, provocat de fulgere, a cuprins lanurile din preajma localității. Incidentul a avut loc ieri seara.

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, fermierii au reușit să intervină la fața locului și au stins incendiul cu mijloace proprii de intervenție fără a solicita ajutorul pompierilor.  În urma acțiunilor de stingere a focului au fost salvate alte 200 de ha de grâu. victime umane nu au fost înregistrate. Toate circumstanțele urmează să fie stabilite de specialiști.

IGSU a lansat recent Campania de prevenire a incendiilor în perioada secerișului. Aceasta are drept scop informarea agricultorilor despre riscul de producere a focului în perioada recoltării cerealelor, dar și acordarea asistenței în respectarea regulilor antiincendiare. Potrivit IGSU în anul 2017 au avut loc 10 incendii în lanurile cu spicoase, fiind afectate peste 60 de ha de grîu. Datorită intervenției pompierilor, peste 500 de ha de cereale au fost salvate de foc.