/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Oprit de a oficia slujbe religioase, părintele Maxim Melinti a ținut o predică despre farisei

missing
08 iulie 2018, ora 11:13

În predica sa de astăzi, Melinti s-a referit la ură și intoleranța și la una dintre cele mai grave boli – singurătatea. Biserica a fost plină de oameni.

Amintim că, la 21 iunie, Mitropolia Moldovei i-a interzis parohului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, să oficieze slujbe până când nu se va pocăi public și „pe deplin”. Motivul este că preotul ar fi susținut comunitatea LGBT din Moldova.

La 26 iunie, într-o conferință de presă, preotul Maxim Melinti a comentat decizia Mitropoliei și s-a pocăit în public pentru faptul că nu a fost mai mult aproape de cei care au nevoie de asta. Zilele trecute, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu este considerată pocăință publică conferința lui Melinti. Astfel, preotului îi este interzis în continuare să oficieze slujbe.

Întrebat de ce decizia că preotul Melinti este în continuare oprit de a oficia slujbe nu este publicată pe siteul mitropoliei, Cheibaș a răspuns că „subiectul respectiv e absolut minimalist și neimportant pentru ca să fie făcute știri sau comunicate”iar Melinti poate merge la direcția mitropolitană ca „să-și afle soarta”.

Fără prieteni adevărați chiar și un milionar este sărac!

Gepostet von Maxim Melinti am Samstag, 7. Juli 2018

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram