Oprit de Mitropolia Moldovei de a oficia slujbe religioase, părintele Maxim Melinti a ținut astăzi o predică la biserica din comuna Ghidighici, unde activează de mai mulți ani. Îmbrăcat în straie negre, preotul le-a vorbit credincioșilor despre acele patru acuzații care i-au fost aduse lui Iisus Hristos și discipolilor săi de către farisei.

În predica sa de astăzi, Melinti s-a referit la ură și intoleranța și la una dintre cele mai grave boli – singurătatea. Biserica a fost plină de oameni.

Amintim că, la 21 iunie, Mitropolia Moldovei i-a interzis parohului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, să oficieze slujbe până când nu se va pocăi public și „pe deplin”. Motivul este că preotul ar fi susținut comunitatea LGBT din Moldova.

La 26 iunie, într-o conferință de presă, preotul Maxim Melinti a comentat decizia Mitropoliei și s-a pocăit în public pentru faptul că nu a fost mai mult aproape de cei care au nevoie de asta. Zilele trecute, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu este considerată pocăință publică conferința lui Melinti. Astfel, preotului îi este interzis în continuare să oficieze slujbe.

Întrebat de ce decizia că preotul Melinti este în continuare oprit de a oficia slujbe nu este publicată pe siteul mitropoliei, Cheibaș a răspuns că „subiectul respectiv e absolut minimalist și neimportant pentru ca să fie făcute știri sau comunicate”iar Melinti poate merge la direcția mitropolitană ca „să-și afle soarta”.

Fără prieteni adevărați chiar și un milionar este sărac!

Gepostet von Maxim Melinti am Samstag, 7. Juli 2018