Ultimul sfert de finală de la Campionatul Mondial a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a-şi desemna învingătoarea. Croaţia s-a impus la loviturile de departajare şi va înfrunta Anglia în penultimul act al competiţiei.

Spre deosebire de meciul cu Spania, ruşii s-au aruncat în atac încă din primele minute. Croaţii au fost surprinşi pe alocuri de atitudinea gazdelor, de la care toată lumea aştepta un nou meci chinuit, pe care să-l împingă spre loviturile de departajare. N-a fost deloc aşa. Gazdele au forţat, iar jocul i-a răsplătit în minutul 31, scrie prosport.ro.

Repriza secundă a fost la fel de echilibrată în debut, dar Perisic a trecut la câţiva centimetri de 2-1.
Entuziasmul Croaţiei s-a stins prin minutul 70, când jocul s-a calmat din nou. Ruşii au tremurat serios cu 15 minute înainte de final, când Kramaric, Modric şi Vrsaljko au plimbat mingea prin careu, pentru ca în cele din urmă să intervină Erokhin, care a deviat în afara terenului voleul fundaşului legitimat la Atletico Madrid. După 95 de minute, centralul Ricci a pus capătu ultimului sfert de finală şi a trimis partida în prelungiri. Ambele formaţii veneau după calificări obţinute la loviturile de departajare, iar acest scenariu pare destul de previzibil şi la Soci.

Croaţia s-a calificat în semifinale, după ce s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare, unde o aşteaptă Anglia,