/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Secretarul general al NATO cere Germaniei să-și mărească cheltuielile pentru apărare

missing
08 iulie 2018, ora 15:40

Înt-un interviu acord, duminică, publicaţiei Bild am Sonntag, înainte de summitul NATO, Stoltenberg a lăudat angajamentul Germaniei de a majora contribuţiile în domeniul apărării, însă a adăugat că se aşteaptă ca Germania să mărească şi mai mult bugetul, scrie mediafax.ro.

Stoltenberg a reiterat faptul că membrii NATO şi-au luat angajamentul de a aloca 2% din PIB apărării, obiectiv ce trebuie îndeplinit până în anul 2024.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că Germania va majora cheltuielile în domeniul apărării, însă nu a menţionat dacă obiectivul de 2% din PIB va fi atins. Statisticile au arătat o creştere iniţială de 1,5%.

Stoltenberg a afirmat că “1,5% nu este egal cu 2%”, deşi se aşteaptă ca Germania să îndeplinească acest obiectiv în curând.

Donald Trump a criticat în repetate rânduri aliaţii europeni, în special Germania, susţinând că aceştia trebuie să aloce sume mai mari pentru apărare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram