/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Care este cea mai bună carte din ultimii 50 de ani, potrivit juriului Golden Booker

missing
09 iulie 2018, ora 21:20

Premiul i-a fost oferit scriitorului canadian, după ce în 1992 un alt roman al său a fost nominalizat la același premiu, însă nu a câștigat. De această dată, novela „Pacientul englez” a fost votată unanim drept cea mai bună carte din ultimii 50 de ani.

Romanul prezintă istoria unei asistente medicale din Italia care îngrijește un fost soldat, supraviețuitor al unui incendiu groaznic din anii 1990.

Printre candidaturile la prestigiosul premiu mai erau și alte patru cărți: „Moon Tiger” de Penelope Lively, „Lincoln in the Bardo” de George Saunders, „Wolf Hall” de Hilary Mantel și „In a Free State” de Vidiadhar Surajprasad Naipaul.

Premiul Booker se oferă din anul 1968. Din 2014, la aceasta poate pretinde orice autor care scrie în limba engleză și a avut măcar o carte publicată în Marea Britanie. Anterior, premiul putea fi primit doar de autorii din Marea Britanie, Irlanda și țările din Commonwealth.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram