La patru luni după otrăvirea fostului spion rus Skripal și a fiicei sale cu Novichok la Salisbury, poliția a anunțat că Zori Sturgess (44 de ani), intoxicată cu același agent neuro-toxic, a decedat în seara zilei de duminică. Conform Scotland Yard, bărbatul care era împreună cu femeia se află la moment în stare deosebit de gravă la spital.

Poliția britanică anunță că detectivii au început investigația abia după ce femeia care a fost otrăvită cu agentul neuro-toxic „Novichok” a decedat la spital. Acum, peste 100 de detectivi colaborează pentru a descoperi circumstanțele.

Cuplul a fost găsit fără conștiință la 30 iunie curent într-o casă privată din Amesbury. Poliția a anunțat că ei au fost otrăviți după ce au atins un obiect necunoscut. Cuplul a fost expus la aceeași substanță toxică precum și familia Skripal din primăvara anului curent.

Amintim că Serghei și Iulia Skripal au fost găsiți intoxicați cu Novichok la 4 martie în Salisbury, Anglia. Guvernul britanic a afirmat că Rusia se află în spatele atacului, dar Moscova a negat orice implicare. Această criză a dus la cel mai important val de expulzări reciproce de diplomaţi din istoria modernă.